DRŽAVA POMAŽE I SA 240.000 EVRA! Novi program podrške građanima u Nemačkoj POZNATO I KO SVE MOŽE DA SE PRIJAVI

Novi program finansijske podrške porodicama da dođu do svog krova nad glavom trebalo bi da startuje od juna u Nemačkoj. 

Državna KfV banka za razvoj obezbediće korisnicima programa kredite do 240.000 evra sa niskom kamatom, prenosi Kurir.

Početkom godine savezna ministarka građevinarstva Klara Gejvic najavila je novi program podrške porodicama sa niskim i srednjim prihodima za kupovinu nekretnine. Za sada, međutim, ne postoji više informacija, ali neki detalji su već poznati. Najveća razlika između dosadašnje državne subvencije i novog programa podrške je u tome što se novo finansiranje ne odnosi na grantove. Porodice bi umesto toga trebalo da dobiju zajam sa niskom kamatom.

Porodice sa godišnjim prihodom do 60.000 evra treba da ispune uslove za finansiranje. Za svako dodatno maloletno dete koje živi u domaćinstvu godišnji prihod može biti veći za 10.000 evra.

Ukupan fond je navodno 350 miliona evra godišnje sa maksimalnim zajmom do 240.000 evra po podnosiocu zahteva. Subvencija se odnosi na nove zgrade ili prve kupovine koje zadovoljavaju određeni standard gradnje.

Takođe je verovatno da će u ovom slučajuKfV podržati i izgradnju stambenog prostora uključujući povezane troškove i troškove planiranja i nadzora izgradnje od strane stručnjaka za energetsku efikasnost i konsultanata za održivost i sertifikaciju održivosti.

Podnosioci zahteva moraju živeti sami u svojoj nekretnini. Ne smeju tražiti dečji dodatak i moraju biti vlasnici.

Novi program bi prema nekim najavama mogao da se kombinuje sa drugim opcijama finansiranja.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare