ZVEZDA ČUVA SVOJE BLAGO, STEFAN LEKOVIĆ BETONIRAN DO 2027. GODINE: Biću još bolji, ovo je nagrada, ja sam dete ovog kluba!

Crvena zvezda čuva svoje blago i pokazuje da je mladost budućnost, s obzirom na to da je danas u prostorijama kluba, saradnju na još četiri godine produžio talentovani Stefan Leković.

Defanzivac rođen 2004. godine je sjajnim partijama tokom sezone pokazao da je pred njim svetla budućnost i da će u godinama koje dolaze činiti okosnicu odbrane i bedem ispred gola Milana Borjana.

Izuzetna tehnika, kreacija iz poslednje linije, ali i fantastična skok igra, kao i beskompromisnost koju je pokazao kada je u Bačkoj Topoli, a potom i protiv Čukaričkog, praktično sa gol-linije uspeo da interveniše i spreči pogodak, samo dodatno potvrđuju da je Leković štoper za velika dela. Zvezdino dete je sa osmehom produžilo ugovor.

– Drago mi je što smo sačuvali mrežu i pobedili Voždovac, a produžetak ugovora smatram kao nagradu za partije koje pružam tokom sezone. Zahvalan sam stručnom štabu na ukazanom poverenju i nadam se da sam ispunio, i da ću tek ispuniti očekivanja svih u klubu u narednim godinama. Znači mi ukazano poverenje, jer sam Zvezdino dete i znam kako stvari funkcionišu, s obzirom da sam ceo život na Marakani – rekao je Stefan Leković i dodao:

– Smatram da sam u ovoj godini napredovao kao čovek pre svega, ali i kao igrač, tako da sam siguran da ću u budućnosti biti sve bolji na terenu. Što se tiče tih intervencija na gol-liniji, ne planiram da budem golman, ali volim da pomognem ekipi, prenosi Kurir.

U društvu Lekovića, bili su predsednik kluba Svetozar Mijailović, ali i sportski direktor Mitar Mrkela koji je biranim rečima govorio o darovitom defanzivcu.

– Leković je Zvezdino dete iz Omladinske škole koje je prošlog leta priključeno prvom timu i već je pokazao da ima ozbiljan kvalitet. Odigrao je dosta minuta tokom ove sezone i zaslužio je da dobije novi ugovor. U Zvezdi ima priliku da radi sa dobrim stručnjacima, te da u timu nastupa sa igračima koji imaju mnogo iskustva u domaćem prvenstvu, Evropi i reprezentaciji – kazao je Mitar Mrkela i nastavio:

– Igra sa Erakovićem, Dragovićem, Milunovićem, igraće i sa Spajićem, tako da ima dobre uslove i okruženje za pravilan razvoj. Leković je jedan od onih koji su dobili šansu tokom proleća, a verujem u njega kao i u sve ostale mlade sa minutima u aktuelnoj takmičarskoj godini da imaju lepu perspektivu i da su budućnost kluba.

Stefan Leković prošao je doslovno sve mlađe selekcije Crvene zvezde i u klubu je od petlića, osvajavši kadetsko, a zatim i omladinsko prvenstvo Srbije, da bi se potom iskalio u Grafičaru. Do sada je 17 puta igrao za prvi tim i upisao pogodak, na prijateljskom susretu protiv Austrije Luštenau.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare