Maloletnik na Žabljaku procesuiran zbog objave kojom je podržao masakr u Beogradu

Službenici policije Žabljak procesuirali su maloletnu osobu koja je preko društvenih mreža izrazila podršku dečaku (13) koji je pre par dana u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu ubio osam svojih vršnjaka i čuvara škole, a ranio sedam osoba.

Nadležni tužilac je naveo da nema elemenata krivičnog dela, saznaje portal Dan.

„Službenici Stanice policije Žabljak su odmah nakon saznanja za komentar maloletne muške osobe, učenika srednje mešovite škole na Žabljaku, koji je objavio na jednoj društvenoj mreži, a koji se odnosio na izraz podrške događaju u školi u Beogradu, preduzeli mere i radnje iz svoje nadležnosti, prenosi Telegraf.

Odmah je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji se izjasnio da se u navedenim radnjama ne stiču elementi bića krivičnog dela za koje se gonjene preduzima po službenoj dužnosti, te naložio da se o svemu obavesti uprava škole i nadležni Centar za socijalni rad, naveli su iz Uprave policije u odgovoru za portal Dan.

„Respekt, razumem malog, isto sam hteo i ja da uradim ali sva sreća nisam imao nikakav pristup oružju“, navodi su komentara koje je postavila maloletna muška osoba, srednjoškolac.

Ispod spornog komentara korisnici društvene mreže napisali su osuđujuće komentare.

Žabljačka policija je obavestila direktorku srednje škole i Centar za socijalni rad o navedenom događaju.

Takođe, policijski službenici su u službenim prostorijama obavili razgovor sa ocem maloletnika o okolnostima ovog događaja.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare