„GAZIO NAS JE I PUCAO BEZ PRESTANKA!“ Ispovest dečaka koji je PREŽIVEO masakr na Vračaru

Dečak, koji je preživeo masakr koji je Srbiju zavio u crno, istakao je da se sve dogodilo brzo, i ispričao je detalje krvavog pira maloletnog Koste K.

– Bilo je strašno… Ne znam zašto nam je Kosta to uradio, mi se čak nismo ni družili. Nismo ga dirali, on se stalno ljutio na nas. Mnogo mi je žao mojih drugara… – ovako započinje svoju priču ranjeni dečak. 

Nakon uspešne operacije prostrelnih rana lekarima Urgentnog centra ispričao je detalje krvavog pira jedan od ranjenih đaka (ime i prezime poznato redakciji), koji je za dlaku izbegao smrt.

– Sve se brzo desilo. Svi smo bili u učionici kada je Kosta uleteo! Prvo je ranio nastavnicu. Svi smo počeli da vrištimo, da padamo, krijemo se ispod klupa, a nastavnica je legla preko nas koji smo bili na gomili da nas zaštiti. Tada je nju upucao nekoliko puta. Sećam se da su dva druga skočila kroz prozor, a neki su se čak pravili mrtvi. Svi smo bili po podu. Onda je krenuo da gazi po nama i nije prestajao da puca. Mi nismo bili toliko bliski drugari, on je imao svoje društvo. Ne znam ni otkuda ja na njegovom spisku – ispričalo je jedno od šestoro ranjene dece.

Podsetimo, učenik sedmog razreda Kosta K. (13) ubio je osmoro dece i čuvara škole u sredu ujutru u  Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru. U ovom jezivom napadu teško je ranio i nekoliko vršnjaka kao i nastavnicu istorije. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare