ŽELJKO OBRADOVIĆ JE NAJVEĆA PREDNOST PARTIZANA! Lončar o majstorici u Madridu: Evo gde će Real imati PROBLEM!

Imao je Partizan sve u svojim rukama, nikad niko nije deklasirao Real u Madridu kao što je to uradila četa Željka Obradovića, a onda se sve poremetilo u sekundi.

Serhio Ljulj je žestoko opalio Kevina Pantera, a ovaj, umesto da „iskulira“, krenuo je na iskusnog španskog beka, što je donelo haos na terenu, a kasnije i kazne za kapitena Partizana, Matijasa Lesora, Geršona Jabuselea i Gabrijela Deka.

Ispostavilo se da su crno-beli više oštećeni jer su u prvom meču u Beogradu morali da se suprotstave „kraljevskom klubu“ bez dvojice najboljih, ali i tada su imali šansu i poklekli u poslednjim trenucima. Na sve se nadovezala i nezapamćena tragedija u Srbiji, četvrti meč odigran je u jako čudnoj atmosferi, a to je Real uspeo da iskoristi i izbori majstoricu u Madridu, koja je na programu u sredu.

Nikola Lončar, legendarni košarkaš Partizana, s crno-belima je osvojio titulu šampiona Evrope, kasnije je nastupao baš za Real, a dugo godina radio je u Španiji kao košarkaški komentator. Međutim, čak ni takvom poznavaocu igre pod obručima nije lako da prognozira šta bi moglo da se dešava u odlučujućem meču.

– Jako teško može da se prognozira bilo šta posle dve pobede obeju timova na gostovanjima i negativnih okolnosti koje su pratile i Partizan i Real. Nemoguće je bilo šta konkretno reći. Partizanu nedostaje Aleksa Avramović, koji je važan igrač, a Realu Jabusele i Dek, koji su takođe bitan faktor, ali oni imaju duži roster – kaže Lončar za Kurir i dodaje:

– Partizan je spremniji da odigra na istom visokom nivou, posebno zato što se vraća Kevin Panter. On daje dodatno samopouzdanje saigračima, znamo da uvek ima 15-16 poena, a to je veliki doprinos. Zaista ne znam šta da očekujem od Reala. Očigledno je da će imati problema na poziciji četvorke, gde im nedostaju Jabusele i Dek. Videlo se da Rendolf nije u formi, a što se tiče visokih igrača, pitanje je i u kakvom stanju je Poarje. Takođe,u nedelju su odigrali tešku utakmicu sa Unikahom.

Jasno je da većinu posla u reketu za Real obavlja gorostasni Valter Tavares, on će biti najveća opasnost i u sredu uveče.

 Partizan je dobro branio Tavaresa u ovoj seriji. Siguran sam da su oba trenera spremili taktiku, imaju i plan B. Procenat Partizana u šutu za tri poena na mečevima u Beogradu nije bio dobar. Nadajmo se da će Zek Ledej ponoviti izdanje iz prethodne utakmice, očekujem i dobro izdanje Smailagića. Sve u svemu, Partizan nije favorit, ali je njegova prednost Željkovo iskustvo igranja majstorica. Nadam se pobedi Partizana i prolazu na fajnal-for.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare