„ZAŠTO TO RADIŠ?! PRESTANI!“ Sveštenik na sahrani devojčice E. K. (14) opisao njen HEROJSKI OTPOR DEČAKU UBICI: „Dala je vremena da se druga deca spasu“

E.K. (14), ćerka legendarnog odbojkaša i odbojkaškog trenera Dragana Kobiljskog, koja je stradala kobnog 3. maja, kada je četrnaestogodišnji dečak-ubica Kosta Kecmanović (13) počeo da puca na drugare i nastavnike u OŠ „Vladislav Ribnikar“, sahranjena je danas na Centralnom groblju.

Monah Ilarion je držao opelo na sahrani i govor, u kom je i naveo da je E.K. (14) kobnog 3. maja, istupila hrabro pred dečaka-ubicu Kostu Kecmanovića (13) i na taj način spasila mnogu decu.

– Porfirije se moli za našu decu. Izuzetno mi je teško da pričam danas. Iz ove muke i bola, molimo se gospodu da da snagu roditeljima, da nastave život zbog Eme. Ona je vojnik i junak Hristov i nije slučajno što najbolji padaju, da bismo mi mogli da nastavljamo da živimo zbog njihove žrtve. Treba da se molimo i za dečaka i njegovu nesrećnu dušu. Ona se isprečila tom zlu koje je bilo u tom nesrećnom dečaku i rekla: “Zašto to radiš, prestani”, i dala vremena da bi se neka deca spasila. Kada se sretnemo na onom svetu, reći ćemo joj hvala što si nas branila i čuvala. Isto kao i Draganu za koga kažu da je bio najbolji čovek u toj školi.

Dečak-ubica Kosta Kecmanović (13) je u sredu oko 8.40 ušao u školu sa dva pištolja i počeo je da puca. Ubio je školskog čuvara Dragana Vlahovića, a zatom i osmoro dece, sedam devojčica i jednog dečaka, ranio je šestoro učenika i nastavnicu.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare