Prijatelj taksiste kog je oteo Uroš B. otkriva: „Odjednom mu je upao u kola i pretio bombom. I sad je loše“ 

Kako pričaju komšije, D.A. je juče kasno popodne došao kući nakon drame koju je proživeo

Uroš B., mladić koji je osumnjičen da je ubio 8, a ranio 14 u dva sela – Orašju i Duboni kod Mladenovca,nakon bega sa mesta zločina, uleteo je u jedno taksi vozilo, čijeg je vozača uz pretnju bombom prisilio da ga vozi ka Kragujevcu, prenosi Blic.

Kako priča njegov kolega, taksista je mnogo potresen nakon svega.

– Mnogo je potresen, ne može da dođe sebi nakon svega sto mu se desilo. On je vozio nekoga tu po selima i ovaj ubica mu je odjednom upao u kola. Vozio je pod pretnjom bombe, a čim ga je ostavio u tom selu kod Kragujevca, taksista je otišao i prijavio sve policiji – priča čovek i dodaje:

Nije mogao ništa lepo da mi ispriča, baš mu je bilo teško. Vozi taksi već 17 godina, uvek je nasmejan i raspoložen prema klijentima. Falilo mu je još malo do penzije, par godina i umesto u miru završi svoju karijeru, ovo mu se desi. Strašno, on je toliko dobar čovek da na hleb možeš da ga mažeš, neverovatan čovek. Ko zna pod kojim je stresom on bio.

Kako pričaju komšije, D.A. je juče kasno popodne došao kući nakon drame koju je proživeo.

– On se od tada zatvorio u kuću, ne izlazi napolje…-kažu komšije.

Više javno tužilaštvo u Smederevu saopštilo je danas da je na osnovu do sada preduzetih dokaznih radnji i obaveštenja prikupljenih od građana postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni U.B. iz Dubone izvršio krivična dela Teško ubistvo, Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično delo Otmica.

– U.B. je juče u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja lišio života osam lica, a 14 je povredio. Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bekstva osumnjičeni pretio ubistvom taksisti te ga prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gde je osumnjičeni u toku prepodnevnih časova dana 05.05.2023. godine i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka – navedeno je u saopštenju tog tužilaštva.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu osumnjičenom je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku biti saslušan u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare