Oglasili se slavni odbojkaš i supruga porukom koja slama srce, u gubitku deteta misle na druge mališane: Bog nek sačuva od besa i gorčine…

Tri dana otkako se dogodila najveća tragedija u srpskoj istoriji, neverica, tuga i bol zbog devet nevino stradalih u OŠ „Vladislav Ribnikar“ ne jenjavaju, a Srbija će ih oplakivati još dugo. Jedni od roditeljka koji su saznali da su ostali bez deteta kobne srede, kada je četrnaestogodišnji dečak K. K. počeo da puca na drugare i nastavnike, jesu legendarni odbojkaš i odbojkaški trener Dragan Kobiljski i njegova supruga Nina.

Bračni par je skrhan bolom u četvrtak došao ispred OŠ „Vladislav Ribnikar“ u kojoj se masakr desio da položi cveće i oda počast stradalima, a Nina je smogla snage da se u petak obrati ljudima koji im pružaju podršku i tuguju sa njima.

– Hvala mnogo svima, beskrajno cenimo svaku reč utehe i podrške, kao tinjanje svetla u najdubljem mraku. Molimo se za sve naše anđele i njihovog nebeskog čuvara Dragana. Molimo se za povređene drugare i nastavnicu. Koliko smo nemi od bola za našom stradalom decom, toliko smo sretni zbog svih koji su uspeli da se spasu. Bog neka nas sačuva od besa i gorčine, da nam snage i ljubavi, kako bismo ovaj bol nekako preživeli – naisala je.

Dečak K. K. je u sredu oko 8.40 ušao u školu sa dva pištolja i počeo je da puca. Ubio je školskog čuvara Dragana Vlahovića, a zatom i osmoro dece, sedam devojčica i jednog dečaka, radio je šestoro učenika i nastavnicu.

Kobiljski trenutno radi u odbojkaškom klubu Zalau u Rumuniji, a odmah nakon što je primio tužnu vest zaputio se ka Beogradu. On je tokom igračke karijere nosio dres Partizana, a potom je trenirao Crvenu zvezdu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare