KRUNISANJE KRALJA ČARLSA: London spreman za spektakl kakav nije viđen poslednjih 70 godina (VIDEO)

Posle svih proba i planiranja, svečanost krunisanja novog britanskog monarha biće prilika da ceo svet bude svedok spektakularnog istorijskog događaja. U centru svega biće kralj Čarls III, u koga će biti uprte oči cele plantete.

Poslednji put je prisustvovao krunisanju još kao dete, 1953. godine, na svečanosti ustoličavanja njegove majka, pokojne kraljice Elizabete. Pored Čarlsa danas će biti Kamila, kraljica supruga, koja će uskoro početi da se naziva kraljica Kamila.

POGLEDAJTE VIDEO OVDE

Od Bakingemske palate do Vestminsterske opatije ima samo 30 minuta vožnje, ali njih dvoje danas završavaju putovanje koje je trajalo decenijama.

Sama svečanost počinje danas u 12:00 časova po srednjeevropskoom vremenu, kada će kralj i kraljica zvanično biti krunisani. Planirana je velika povorka do i iz Vestminsterske opatije, kao i pojavljivanje kraljevske porodice na balkonu Bakingemske palate, piše Kurir.

Ceremonija će uključiti i vojni spektakl koji u Britaniji nije viđen u poslednjih 70 godina, kome će prisustvovati sedam hiljada vojnika. U krunidbenoj povorci koja će biti dugačka jednu milju biće 19 vojnih orkestara.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare