DEČAK I DEVOJČICA I DALJE KRITIČNO! Dr Ašanin o stanju pacijenata povređenih u masakru na Vračaru i kod Mladenovca

Dečak i devojčica iz osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ i dalje su kritično. Dva dečaka i nastavnika koji su na lečenju u Urgentnom centru su dobro, a dva dečaka koja su lečena u Tiršovoj puštena su kući.

Svi povređeni u pucnjavi kod Mladenovca operisani su i zbrinuti. Dva teško povređena mladića operisana su u Kliničko-bolničkom centru „Dragiša Mišović“. U Urgentnom centru je 9 ranjenih u tragediji u mladenovačkim selima.

Posle pucnjave koja se dogodila kod Mladenovca u urgentni centar KC Srbije dovezeno je 8 pacijenata, dok je tokom jučerašnjeg dana iz smederevske bolnice prebačen još jedan pacijent. Dvoje pacijenata je dovezeno u KC „Dr Dragiša Mišović“. Jedan pacijent se i dalje nalazi tamo i posle hirurške intervencije nalazi se u stabilnom stanju. Drugi pacijent je iz te ustanove prebačen zbog ortopedskih povreda u KBC Zemunu gde je operisan i nalazi se u jedinici intezivne nege.

Što se tiče stanja pacijenata koji su posle pucnjave kod Mladenovca dovezeni u Urgentni centar KCS direktor te ustanove Milika Ašanin kaže da su od 7 operisanih pacijenata tri su sasvim razbuđena i dobro. Pacijent koji je juče prebačen iz smederevske bolnice je takođe posle dodanih intervencija dobro, prenosi Kurir.

Pacijenti sa najtežim povredama, koje uvek mogu dodatno da se zakomplikuju, pod budnim su okom lekara i njihovo stanje se prati.

Iz grupe učenika i nastavnice koji su ranjeni u pucnjavi koja se dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“ dva učenika i nastavnica su dobro. Nastavnica će imati još jednu ortopedsku intervenciju u ponedeljak na šaci.

I najteže povređeni učenik koji se nalazi u Urgentnom centru pokazuje pomake na bolje i njegovo stanje je za sada zadovoljavajuće.

Devojčica koja je posle pucnjave na lečenju u Dečijoj klinici u Tiršovoj i dalje je životno ugrožena sa teškim povredama glave.

Direktor UKC Crsbije Milika Ašanin naglašava da posle ove situacije koja nam se, nažalost, desila pokazala je koliko, kako je rekao, naša medicina uspešna može da bude.

„Pokazalo se koliko imamo kvalitetnog kadra, uz izuzetne uslove koje sada imamo u novoj zgradi Urgentog centra. Na jednom mestu imamo ambulante, zone, izuzetnu opremu i operacione sale sve pod jednim krovom“, zaključio je Ašanin.

Posle pucnjave u okolini Mladenovca dva pacijenta koja se nalaze u bolnici „Sveti Luka“ u Smederevu su stabilnog stanja. Svi teže povređeni su prebačeni za Beograd. Što se tiče noći pucnjave kako su za RTS posvedočili zaposleni situacija u bolvivi je bila vanredna, svi su bili uznemireni jer kažu da nikada nisu bili u takvoj situaciji.

Tokom jučerašnjeg dana mnogi građani su dolazili uznemireni zbog pucnjave kod Mladenovca i raspitivali se za stanje povređenih. Zbog toga su otvorene dodatne dve telefonske linije za psihološku podršku na koje mogu da se građani jave: 026 240 932/026 240704.

Svi koji žele mogu u ponedeljak da daju krv u periodu od 9 do 15 časova u smederevskoj sportskoj hali. a prevoz će biti organizovan i iz Smederevske Palanke.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare