UŽIVO PREDSEDNIK: IZVRŠIĆEMO POTPUNO RAZORUŽANJE SRBIJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i članovi Vlade Republike Srbije obraćaju se javnosti u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu

Oni će se obratiti povodom masakra u Mladenovcu.

Dvadesetjednogodišnji Uroš Blažević uhapšen je nakon što je sinoć u selu Dubona i Malo Orašje usmrtio 8, a ranio 14 osoba. Ovo je drugo po redu masovno ubistvo koje je potreslo Srbiju za samo 48 sati.

– Dragi građani, moramo da se obratimo drugi put u roku od 48 sati, ali sve što želimo da kažemo je suvišno – počeo je Vučić.

Predsednik je izjavio saučešće porodicama žrtava svih nastradalih u masovnim ubistvima poslednja dva dana.

– Ovo je napad na celu našu zemlju i svaki građanin to oseća – istakao je.

– Veliki narodi su uspevali da pronađu rešenja nakon velikih tragedija. Možda su njihove bile brojčano veće, nama veće od ove nema: izgubili smo mnogo dece, bake i deke svoje unuke, majke i očevi svoju decu – saopštio je.

– Posle ubistva dece svi smo bili u stanju šoka. I mi koji smo trebali da budemo racionalni i trezveni, kao zombiji smo hodali, tražeći način da objasnimo razlog kako i zašto i ne mogavši to da objasnimo – rekao je.

– Roditelji su postali zabrinuti i uplašeni, logična posledica. –

Mere

– Do sada su policajci imali obavezu da obiđu pre i posle nastave škole – rekao je i dodao da je prva mera da se primi još policajaca.

 Da dostignemo nivo da uvek bude policajac u školi, uvek! Time ćemo da postignemo i da se smanji vršnjačko nasilje, to je velika stvar. To je za sigurnost majki, pre svega majki, jer sam siguran da ni jedna majka ni baka u Srbiji nisu spoavale u prethodnih 48 sati – dodao je.

Predsednik je rekao da je noćašnji napad bio teroristički akt u kome su antiterorističke jedinice imale zadatak da uhapse ili neutrališu ubicu.

– Napadač je uhapšen i on više svetlost dana videti neće. Iz zatvora izaći neće – rekao je Vučić.

Druga mera je potpuna revizija naoružanja.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare