PRITVOR DO 30 DANA OCU DEČAKA (13) KOJI JE IZVRŠIO MASAKR NA VRAČARU: Evo za šta se tereti

Posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, ocu (47) učenika koji je izvršio masakr u OŠ Vladislav Ribnikar na Vračaru određen je pritvor do 30 dana!

On je saslušan zbog sumnje da je izvršio krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti iz člana 288. stav 2, u vezi člana 278 stav 1 Krivičnog zakonika.

Sumnja se da je otac u prethodnom periodu obučavao svog 13-godišenjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvežbavao gađanje meta iz vatrenog oružja, uprkos činjenici da dete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi.

Takodje, otac je, kako se sumnja, postupio suprotno odredbi člana 32 stav 1 Zakona o oružnju i municiji i suprotno članu 2 stav 1 Pravilnika o prostorno tehničkim uslovima za bezbedno smeštanje oružja i municije, jer nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i municije tako da ono ne može doći u posed neovlašćenih lica, odnosno da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili sličnim ormarima koji se ne mogu lako otvoriti.

Sumnja se da je usled ovakvog njegovog postupanja 3. maja 2023. godine njegov sin K.K uspeo da dodje u posed pištolja marke CZ Shadow, kalibra 9x19mm i pištolja marke Ruger MK kalibra 22 mm LR, za koje osumnjičeni poseduje dozvole nadležnog organa, a koje se nalazilo u nepravilno obezbedjenom metalnom sefu u ormaru koji se nalazi u predsoblju stana.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare