LJUBAVNIKA ZATEKLA SA MALOLETNOM ĆERKOM, A ONDA JE USLEDIO MASAKR: Tragična životna priča NAJLEPŠE glumice Holivuda LEDI krv!

Lana Tarner, važila je za jednu od najatraktivnijih glumica zlatnog Holivuda, mada iza svog tog glamura krile su se mračne tajne.

Sedam muževa, sedam razvoda, dva pobačaja, troje mrtvorođenčadi, 698 pari cipela, više od 150 ljubavnih veza s muškarcima kao što su Ričard Barton, Din Martin, Kirk Daglas, Klark Gejbl ili Frenk Sinatra, borba s alkoholizmom i bar dva pokušaja samoubistva, previše su za jedan život, ali ne i za Lanu Tarner.

Ona se nije zadržala samo na brakorazvodnim parnicama i ljubavnim aferama, nego je u taj miks, u pravom stilu film noara, dodala i nasilje, silovanja i ubistva.

Njen ljubavni život obeležila je veza sa Džonijem Stompanatom. On je bio opasni mafijaš, dobro poznat u Ilionisu, a par je bio u vezi tokom pedesetih godina. Njihova ljubavna priča tragično je završena, a tragedija je pokrenula veliku misteriju.

View this post on Instagram

A post shared by Julia Jean Turner (@lana__turner)

Spekulisalo se da je Stompanato bio nasilan i da glumica nije bila srećna pored njega, što nikada nije jasno potvrđeno. U svakom slučaju, zna se da su imali nezdravu i turbulentnu vezu, koja je okončana Stompanatovom smrću — tačnije, ubistvom, piše Glossy.

Četvrtog dana aprila 1958. godine, Džoni Stompanato je izboden na smrt u kući glumice Lane Tarner na Beverli hilsu. Kada je stigla policija, Lana i njena 14-godišnja ćerka Šeril Krejn ispričale su da je mafijaš nemilosrdno tukao glumicu, nakon čega je njena ćerka podigla nož i nasrnula na Stampata kako bi odbranila majku.

Presuđeno je da je njegova smrt bila „opravdano ubistvo“, a porodica Stompanato tužila je Tarnerovu za 750.000 dolara. Ipak su se nagodili za naknadu od 20.000 dolara i to je zvanično kraj ove dramatične i zlokobne epizode u biografiji Lane Tarner.

Šeril Krejn kasnije je izdala i autobiografiju u kojoj je priznala da je ubila majčinog ljubavnika, a u maloletničkom zatvoru je provela kratko vreme, posle čega je ponovo bila pod starateljstvom majke.

Međutim, godinama su postojale spekulacije da je glumica bila ta koja je izvršila ubistvo, a istoričar filma Darvin Porter prikupio je pre određenog vremena i dokaze koji govore u prilog toj tvrdnji.

View this post on Instagram

A post shared by Julia Jean Turner (@lana__turner)

On je istakao da je Lana trebalo da bude glavna osumnjičena, kao i da mu je oduzela život nakon što ga je zatekla u krevetu sa svojom ćerkom.

– Ja sam bio taj koji je brisao otiske s noža u Laninom kupatilu. Bio sam nestašan dečko koji je uradio nešto što nije trebao – rekao je navodno detektiv koji je učestvovao u istrazi.

Portrer je ispričao da su mu neki od Laninih najbližih prijatelja otkrili da im je glumica priznala da je ona počinila ubistvo Stompanata, kao i da je njen advokat Džeri Gisler tvrdio da je on predložio Lani da njena ćerka preuzme krivicu.

– Pronašla ih je zajedno u krevetu. Otišla je po nož u kuhinju i zabila ga Džoniju u stomak – tvrdi Porter, piše Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare