Zvezda i Partizan i dalje zajedno u Evroligi! Gran Kanarija titulom „zatvara“ spisak, poznati novinar nagoveštava ozvaničenje

Sve je gotovo, jedna utakmica je rešila sve – Gran Kanarija je osvajač Evrokupa za takmičarsku 2022/23! Španski tim je u finalnom susretu na svom parketu dočekao Turk Telekom, koji je pao nakon drame i velikog povratka u meč – 71:67. To se tiče i Crvene zvezde i Partizana.

Gran Kanarija je postala ekipa koje će naredne sezone nastupati u Evroligi, najverovatnije umesto Valensije, koja se vraća u rang niže. Najefikasniji pojedinac u redovima pobedničkog sastava bio je Džon Šurna, sa 18 poena na svom kontu, a pratili su ga Ej Džej Sloter sa 16, Endrju Albisi sa 13 i Nikolas Brusino sa 11 poena. Sa druge strane, kod turske ekipe najefikasniji su bili Aksel Butijel i Tajrik Džouns, koji su tokom cele sezone bili predvodnici ovog tima, a večeras su upisali po 17 poena. Dvocifren je bio još Džerian Grent, koji je proglašen za MVP takmičenja, a ubacio je 16 poena.

Posle meča, posebno je zanimljiva srpskoj publici bila objava novinara Arisa Barkasa, koji vodi specijalizovani košarkaški portal Eurohoops. 

– Gran Kanarija je dobila mesto u Evroligi, pa je sad četvrti tim iz Španije. Praktično, to zatvara spisak za sledeću sezonu, očekuje se da specijalne pozivnice dobiju Virtus, Partizan i Crvena zvezda. Valensija se seli u Evrokupi. Ništa još nije zvanično, naravno, prenosi Sportal.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare