VIDEO JE KRVAVOG DEČAKA KAKO DOZIVA SVOJU SESTRICU: Ispovest majke čiji je sin preživeo pucnjavu u školi na Vračaru

Osmoro učenika OŠ Vladislav Ribnikar i čuvar te škole ubijeni su u pucnjavi koja se dogodila u sredu ujutru u zgradi škole u Beogradu. Za ubistvo se sumnjiči učenik 7. razreda ove osnovne škole.

U pucnjavi je ranjeno još sedam osoba, a najmanje jedna od njih je u kritičnom stanju.

Đaci su u šoku nakon tragedije koja se dogodila. Mališani koji su bezbedno uspeli da napuste školu svedoče o jezivim prizorima. Roditeljima su ispričali da nisu ni slutili kakav se horor događa, te da su mislili da neko u hodniku baca petarde.

„Moj sin je bio u svečanoj sali na fotografisanju i odeljenje se vraćalo ka učionici u trenutku kada je počela pucnjava. Rekao mi je kako su svi mislili da je neko bacio petarde. Oni su ušli u učionicu ali, kako su i dalje čuli zvuke, nekoliko njih je izašlo ispred učionice da vide šta se događa“, svedoči majka jednog od mališana koji pohađa OŠ Vladislav Ribnikar.

Ona kaže da je u tom trenutku ka đacima dotrčao jedan od nastavnika koji im je rekao da krenu da beže.

„Nastala je opšta pometnja. Sin mi je rekao kako je u hodniku video krvavog dečaka kako doziva svoju sestricu. Deca su nekako uspela da izađu u dvorište, svi smo bili premrli od straha dok nismo preuzeli našu decu“, svedoči majka koja i dalje ne može da dođe sebi od šoka, prenosi Kurir.

Ističe da dečaka koji se sumnjiči za masakr nije poznavala, kao ni njen sin.

Podsetimo, osumnjičeni učenik je u sredu oko 8.30 časova došao naoružan u školu i prvo je na ulazu ubio radnika obezbeđenja, a potom se uputio ka kabinetu za istoriju gde je ispalio najmanje jedan šaržer u nastavnicu i svoje drugove iz odeljenja.

Nadležni su saopštili da je mesec dana planirao ovaj zločin, a u njegovom domu pronađene su sheme, skice, kao i „spisak za odstrel“.

Na mestu zločina otkriveno je više od 50 čaura, a je u rancu nosio sa sobom i četiri Molotovljeva koktela. Prilikom ispitivanja je rekao da je želeo da ih iskoristi da spreči druge da uđu u školu „dok on svoje ne završi“.

Masakr je izvršio oružjem, koji je ukrao od oca, koji je juče priveden i saslušan. Kako Telegraf.rs saznaje, otac je policiji rekao da je sve oružje držao u sefu sa šifrom i da ne zna kako je dečak saznao šifru.

Priznao je da je sina vodio sa sobom u streljanu, te da je dečak prvi put pucao kada je imao svega 12 godina.

Podsetimo, on ne može krivično da odgovara za ovo delo, jer nema još ni 14 godina.

Prilikom vanrednog obraćanja predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je predlog o uvođenju deset mera, koje bi sprečile da se ovako nešto u Srbiji ponovo dogodi. Jedna od tih mera je i spuštanje granice za krivičnu odgovornost sa 14 na 12 godina.

Sinoć je u gotov svim gradovima Srbije odata počast stradalima u pucnjavi. Građani su palili sveće i ostavljali cveće i igračke na gradskim trgovima.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare