SAD JOŠ JAČE: Vraća se Lesor, Partizan večeras (20.30) mora da sruši Real! PAKAO čeka Madriđane, domaćin ne pomišlja na majstoricu

Šta je bilo, bilo je! Večeras Partizan ima još jednu šansu da u paklu Štark arene sruši kraljevski Real i plasira se na fajnal for Evrolige. Niko u crno-belom taboru, niko od navijača ne želi povratak u Madrid ni eventualnu majstoricu i zato će Madriđani biti napadnuti svim raspoloživim sredstvima.

Osim sjajnog šestog igrača s tribina – 20.000 glasova i duplo više dlanova, trener Željko Obradović moći će da računa i na Matijasa Lesora, ubedljivo najboljeg visokog igrača Partizana. Povratak Francuza u reket biće od krucijalnog značaja jer su svi imali prilike da vide šta radi Edi Tavares. Čovek je toliko dominantan da je bekovima Reala dovoljno samo da bace visoku loptu u srce reketa.

U odsustvu Lesora i s rovitim Koprivicom, Partizan nema centra koji može da mu parira u odbrani. Ali večeras će biti mnogo drugačija situacija i crno-beli to moraju da iskoriste. Bili su nadomak senzacije da oslabljeni, s prilično kraćom klupom počiste najtrofejniji klub Evrope. Ali trojka Vilijams-Gosa utišala je Arenu…

Ima još jedna stvar koja ide naruku crno-belima, a to je da se niko u istoriji Evrolige nije oporavio i plasirao u narednu rundu, a da je prethodno imao skor 0-2. Valjda će se tradicija nastaviti.

– Pokazali smo da možemo da odigramo na visokom nivou i bez dva lidera u timu. Večeras ćemo imati jednog od njih u timu tako da će sigurno biti mnogo lakše, bićemo ozbiljniji za ovu utakmicu – kaže Alen Smailagić, koji je vodio bitku s gorostasom iz Reala koliko je mogao, prenosi Kurir.

– Jako je teško, nismo imali mnogo vremena za odmor i za pripremu. Biće nekih malih izmena. Borićemo se, pružićemo navijačima dobru utakmicu – dodao je on.

Činjenica je da Partizanu više nedostaju Kevin Panter i Matijas Lesor, nego Realu Gabrijel Dek i Geršon Jabusele. Trener gostiju Hesus Čus Mateo ima dublju klupu, pa mu je lakše da nadomesti dvojicu suspendovanih.

Sve jasno – Dante Egzum igra s povredom

Dante Egzum je prošli meč odigrao povređen, odnosno tetiva prsta leve noge nastradala je prilikom divljačkog napada Jabuselea na utakmici u Madridu. Iako su mnogi sumnjali da je Dante zaista povređen, sada su u javnost dospele i fotografije povrede koje je objavio Mocart sport. Na njima se jasno vidi da je prst u lošem stanju i da je Egzum igrao s bandažiranim delom stopala.

Vernost- Navijači celu noć u redu za ulaznice

Neki navijači Partizana su posle meča u Areni direktno otišli na blagajnu stadiona Partizana kako bi došli do ulaznice za večerašnju utakmicu.

Formiran je veliki red, svi su se nadali da će uspeti da se domognu dragocenog parčeta papira i da će prisustvovati istorijskom uspehu crno-belih.

Tragedija u Beogradu – Minut ćutanja, bez muzike

Večerašnja utakmica između Partizana i Reala počeće minutom ćutanja u čast stradalih u pucnjavi u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu. U Štark areni neće biti ni muzike niti uobičajenog spektakla koji prati Partizanove mečeve.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare