KADA SAM DOBIO NOVAKA, OSETIO SAM POTREBU DA MU SE IZVINIM! Lajović progovorio o najvećoj pobedi u karijeri!

Srpski teniser, Dušan Lajović progovorio je o svojoj pobedi na Srpska Openu protiv Novaka Đokovića.

Lajović je pre dve nedelje podigao trofej u Banajluci, a u četvrtfinalu turirna ostvario je najveću pobedu kada je savladao prvog tenisera sveta Novaka Đokovića. 

– Turnir sam počeo sa komplikovanom prvom rundom (Krajinović), u drugom sam igrao veoma dobro protiv Barerea i onda je u četvrtfinalu Novak bio najveći izazov. Uvek sam vrlo lako gubio od njega. Mnogo mi je značio taj meč, turnir generalno je doneo veliku promenu. Bio sam umoran posle te pobede, ali sam psihički bio spreman da se borim za svaki poen. U tome je bila razlika – rekao je Lajović za jedan španski medij.

Španski novinar je konstatovao da kada Španci pobede Rafaela Nadala osećaju se maltene kao da treba da se izvinjavaju, a na to se nadovezao naš as.

-I ja sam se tako osećao. Sa Novakom mečevi nikada nisu laki jer smo van terena u dobrim odnosima, što znači da je teže kada se suočimo. Bio sam iznenađen nivoom tenisa, ali ljudi su na kraju videli da sam odigrao odličan meč i podržali su meč. Bez te podrške navijača teško da bih osvojio turnir – dodao je on. 

Dušan Lajović je znanto popravio plasman na ATP listi i sada se nalazi na 40. mestu. 

– Ne znam, u 2022. sam prošao kroz težak period, dosta sam pao na rang listi, čak sam došao do toga da se zapitam šta su mi zapravo ciljevi. Pitao sam se da li mogu da postanem bolji igrač nego što sam bio. Došao sam do zaključka da sam sposoban za to, da mogu da se vratim, da radim. Da ne verujem u ovo, ništa ne bi imalo smisla, bilo bi nemoguće da nastavim da igram. Želim da dam sve od sebe da se vratim u vrh, osećam da sam ponovo blizu tog cilja – zaključio je Lajović.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare