AS PARTIZANA PRED MEČ SA REALOM VELIČA OBRADOVIĆA! Imamo najboljeg trenera u ISTORIJI…

Košarkaši Partizana večeras imaju drugu meč loptu protiv Reala, a pred četvrti okršaj sa madridskim klubom u poslednjih deset dana govorio je Zek Ledej.

Istakao je Zek Ledej trenera Željka Obradovića kao najveću prednost koju beogradski tim ima u odnosu na rivala.

Osvrnuo se as crno-belih prvo na utakmicu odigranu u utorak koju su crno-beli izgubili (80:82).

 Kada je reč o prethodnoj utakmici, bila je vrlo teška. Dobro je što se ovaj momak vraća- rekao dodao je Ledej, misleći na Matijasa Lesora koji je prolazio pored njega dok je davao intervju.

– Može mnogo da nam pomogne, ali generalno, utakmica je bila vrlo teška. Poveli smo vrlo rano, bili u naletu, ali se utakmica usporila kasnije. Moramo da budemo bolji u čitanju igre i zona koje oni imaju i da ih napadamo na drugačiji način- rekao je Ledej za Basket News. 

I mada je imao velikih kadrovskih problema (igrao bez Lesora i Kevina Pantera), Partizan Mozzart Bet je do samog kraja utakmice bio u životu. 

– Vratićemo se na ono što smo radili u prve tri utakmice. Naravno, postoje prilagođavanja u svakoj utakmici, nije svaki meč isti, posebno u plej-ofu. I to je odlična stvar u plej-ofu, jer možete da vidite kako se igrači prilagođavaju, treneri takođe“, istakao je Ledej, pa poentirao.“Srećom, mi imamo verovatno najboljeg trenera u istoriji evropske košarke. Vidimo kako on pristupa igri i kako gleda na nju. Imamo i zaista pametan tim, pametne veterane. Samo ga slušamo i smišljamo različite načine da napadnemo, jer će na kraju oni svakako pokušati da se prilagode. Sve je do toga u plej-ofu.

Ističe Amerikanac da ne postoji tajna za uspeh u večerašnjoj utakmici.

 Moramo da nastavimo sa kontinuitetom koji smo imali tokom prvog poluvremena, da pokušamo da se prilagođavamo u hodu. Kao igrači, moramo da vidimo tok igre. Treneri mogu da urade samo nešto sa strane. Mi moramo da budemo ti koji će da vide te male stvari na terenu i da iskoristimo prednost našeg tima kako bismo ih napali.

Osvrnuo se Ledej i na veliku tragediju koja je zadesila Srbiju i izjavio saučešće svim porodicama tragično nastadalih u pucnjavi u školi na Vračaru.

– Veoma tužno… Moje saučešće svim ljudima koji su pogođeni tragedijom. Molim se za njih. Ovo je jednostavno užasno – rekao je Ledej.

Navijači Partizana oglasili su se povodom navijanja na utakmici protiv Reala u četvrtak uveče.  Utakmica će početi minutom ćutanja, a tokom meča neće biti muzike niti zabavnog propratnog programa.

Klub je pozvao navijače da polaganjem cveća ili paljenjem sveća ispred Arene ili na Partizanovim terenima na Kalemegdanu odaju počast stradalima u ovoj tragediji. Javili su se i „grobari“ koji su istakli da će utakmicu pratiti dostojanstveno u skladu sa tragedijom.

„Grobari, današnju utakmicu ćemo ispratiti dostojanstveno u skladu sa tragedijom koja je pogodila našu zemlju. Verujemo da nikome nije do pesme i preteranog slavlja koje bi bilo krajnje neukusno u ovom momentu. U skladu sa tim odlučili smo da prvo poluvreme utakmice prođe bez organizovanog navijanja. Svesni tragičnog momenta za našu naciju i važnost utakmice za naš klub potrudićemo se da nađemo sredinu.

Ispunimo Arenu do poslednjeg mesta, budimo uz igrače i klub i pokažimo pijetet prema nevino stradalima. Molimo da svako, ko želi i ko je u mogućnosti, na utakmicu ponese cvet. Obzirom da na početku utakmice neće biti prepoznatljive pesme mi ćemo svi uzdignutih šalova i cvetova u potpunoj tišini ispratiti početak utakmice. Ovom slikom želimo da pokažemo saosećajnost i podršku porodicama koje su u tragediji izgubili svoje najmilije. Dostojanstveno i časno jer mi smo Partizan“, navodi se u saopštenju.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare