Ružić: Najveća tragedija u novoj istoriji Srbije, TRODNEVNA ŽALOST OD PETKA

Ministar prosvete Branko Ružić i ministarka zdravlja Danica Grujičić obraćaju se javnosti iz Vlade Srbije na vanrednoj konferenciji zbog masakra u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru.

Konferencija je počela minutom ćutanja.

„U ime Ministrstva prosvete izražavam najdublje žaljenje povodom najveće tragedije koja je zadesila Srbiju i naš obrazovni sistem“, rekao je Ružić.

„Decu roditeljima ne može niko da vrati. Događaj se odigrao oko 8.40 kada je učenik sedmog razreda izvršio bestijalni čin po prvi put u Srbiji. Prsten obezbeđenja je bio prisutan i u 8.40. Bio je prisutan i član obezbeđenja koji je izgubio život i školski policajac“.

„Zahvalan sam lekarima, kao i nastavnicima i svima koji su pokušali da spreče tragediju. Tim psihologa je pozvan da učenici i zaposlenima pruže podršku“.

„Nezamislivo je kada vidite te scene kako je bilo toj deci“.

„Vlada je donela odluku da proglasi trodnevnu žalost počev od petka“.

„Danas popodne neće biti nastave. Od sutra će nastava počinjati minutom ćutanja“.

„Srbija je deo sveta u kojoj se ovakve stvari sve češće dešavaju. Poguban je uticaj interneta i igrica, takoreći zapadnih vrednosti i neophodan je totalni zaokret“.

„Danas smo imali sadržajan, emocijama nabijen, svešću odgovornosti protkan, razgovor sa predsednikom Vučićem, premijerkom Brnabić i naravno da ćemo koliko danas i kao Vlada, a siguran sam da će to učiniti i predsednik, izaći sa još jasnijom slikom. Apel je da dozvolimo porodicama preminulih, da svoje najmilije isprate na miru“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare