LICEMERJE: Više od 100 Albanaca dobilo posao u ime Srbije u UN, a radi protiv naše zemlje!

Čak više od 100 Albanaca deo je misije Srbije u Ujedinjenim nacijama, konkretno, na našoj su kvoti, koja ima ukupno 240 zaposlenih, šokantni su podaci koje je obelodanio prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić!

Kako je kazao, ne računajući misiju Unmika, od 240 angažovanih u UN u ime Srbije, 108 ili 114 njih su Albanci s Kosova.

Procedura

– Njima se vodi Srbija. Pa čekajte, oni pristaju da budu Srbija. Pa, ako mrzite Srbiju, pa kako vas nije sramota?! Što ne odbijete da budete u ime Srbije?! Oni su kao u ime Srbije. Ima najviša dva mesta koja Srbija ima u UN i jedan je Albanac. Pa čekajte, kakvo je to licemerje – rekao je Dačić na TV Pink.

Šef diplomatije ukazao je za Kurir i na slučaj da kad god u UN dođe prištinska delegacija, svi oni se sjate oko njih.

– Razgovaraćemo sa organima UN da se tome stane na put – rekao je Dačić za Kurir.

Na naša pitanja upućena Ministarstvu spoljnih poslova kako smo došli do toga da je više od 100 Albanaca u našoj misiji, kakva je procedura njihovog prijema, te ko ih plaća, objasnili su da su konkursi javni, te da bi kandidati trebalo da se biraju po stručnosti. Navode i da svaka zemlja ima broj zaposlenih u skladu s veličinom i kontribucijom koju plaća.

Zaposlene u misijama UN, objašnjavaju dalje, plaćaju iz budžeta Ujedinjenih nacija, a svaka zemlja uplaćuje u budžet UN kontribucije.

Branko Branković, nekadašnji ambasador pri UN, za Kurir kaže da je Dačić s pravom ocenio da su pomenuti Albanci licemerni.

– S pravom je ministar tako rekao. Ako su oni kao srpski državljani s Kosova, oni moraju da se ponašaju u skladu sa zakonima i odlukama UN vezanim za KiM, a pre svega na bazi Rezolucije 1244. To oni moraju da poštuju i s pravom je Dačić rekao da kad im treba, tu su, a kad im ne treba, ponašaju se potpuno van konteksta – istakao je Branković.

Samo delić

Nekadašnji šef diplomatije SR Jugoslavije Živadin Jovanović kaže za Kurir da je ovo samo delić onoga što se radi protiv Srbije.

– Ovo je čak manja stvar. Najopasnija je za Srbiju politika vodećih zapadnih zemalja protiv Srbije. Sve ostalo poput ovog rezultat je činjenice da Zapad otima KiM od Srbije i ovo je u odnosu na to sitnica. Najveći problem, od koga sve i polazi, jeste antisrpska politika zapadnih zemalja – kazao je Jovanović, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare