MONSTRUOZNA PARTIJA NIKOLE JOKIĆ – UBACIO ČAK 39 POENA: Srbin rastavio Finiks na sitne komade, Denver gazi ka FINALU Zapada! VIDEO

Maestralni Nikola Jokić predvodio je Denver do novog trijumfa u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije.

Nagetsi su u drugom meču polufinala Zapada na svom terenu savladali Finiks Sanse rezultatom 97:87 i tako došili do velikih 2:0 u seriji, a najzaslužniji za trijumf tima iz Kolorada bio je srpski košarkaš Nikola Jokić.

Nikola je još jednom pokazao da nije slučajno dvostruki MVP najjače košarkaške lige na svetu. Odigrao je meč za pamćenje – ubacio je čak 39 poena, zabeležio 16 skokova, pet asistencija, dve ukradene lopte, jednu blokadu i apsolutno dominirao na terenu.


Finiks je pružio žestok otpor Nagetsima na ovom meču. Imali su prednost tokom većeg dela utakmice, a u završnici treće deonice stigli su do maksimalnih +8 (51:59) i činilo se da idu ka brejku u seriji, ali onda je na scenu stupio dvostruki MVP. Jokić je u završnici četvrtine sjajnom serijom vratio Denver i razdrmao uspavane saigrače.

U poslednjoj deonici Nagetsi su potpuno preuzeli kontrolu. Jokić je briljirao u napadu, Kaldvel-Poup je ubacio tri izuzetno bitne trojke, a značajan doprinos dao je i Marej koji je bio uspavan čitav meč.

Nagetsi su napravili veliki preokret i zasluženo došli do 2:0 u seriji, koja se sada seli u Finiks.

Jokić je bio ubedljivo najefikasniji u svom timu sa 39 poena, a pratili su ga Eron Gordon sa 16 i Poup sa 14 postignutih poena.

U poraženom timu najefikasniji bio je Buker sa 35 poena, dok je Kevin Durent na ovom meču ubacio 24 poena.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare