DODIK BESAN NA SAVET MINISTARA! Godinama ignorišu gasovod iz Srbije, a sada pokreću priču o „južnoj konekciji“?! 

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da RS nema ništa protiv stavljanja južne gasne konekcije na dnevni red sednice Saveta ministara BiH, ali da se na sednicama uporno izostavlja tačka o gasovodu iz Srbije.

– Na zadnjem radnom sastanku s predstavnicima ‘trojke’ rečeno je da razvojni projekti neće biti zaustavljani. A jedan od razloga zašto nije održana poslednja sednica Saveta ministara je upravo tačka dnevnog reda o gasovodu. Onda se nakon toga dodaju druge tačke dnevnog reda, a ta konekcija izostavi. To nije dogovor i ne može biti. Sada ide njihova priča o južnoj konekciji. To je samo novo uslovljavanje. Ali, mi nemamo ništa protiv stavljanja te južne konekcije na dnevni red sednice Saveta ministra – napisao je Dodik na Tviteru.

On je naglasio da priča o gasovodu iz Srbije traje već 15 godina i da se zna da BiH treba da da formalnu saglasnost za dodirnu tačku.

– Svih ovih godina pokušavali smo da se dobije formalna saglasnost za gasovod i dalje ne razumemo zašto ne može – naveo je Dodik, prenosi Srna.

Kako je ranije najavljeno, Savet ministara trebalo bi da razmatra Sporazum između BiH i Republike Srbije o izgradnji gasovoda „Nova istočna interkonekcija“, kao i izgradnju gasovoda Južna interkonekcija, kojom bi se Bosna i Hercegovina spojila na hrvatsku gasnu mrežu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare