VOZAČ AUTOBUSA I DVE PUTNICE ZADRŽANI U BOLNICI! Vlasnik autobusa o nesreći u Mađarskoj! (FOTO) 

Jedan od vozača autobusa i dve putnice, zadržani su u bolnici posle saobraćajne nesreće koja se u subotu u jutarnjim satima dogodila u Mađarskoj, potvrdio je za “Novosti” Nenad Ćalić, vlasnik somborske firme, čiji autobus je prevozio 55 putnika iz Beograda i Novog Sada, kada se iz još neutvrđenih razloga prevrnuo njih troje su na hospitalizaciji zadržani zbog dijagnostike.


Prema Ćalićevim rečima, 35 putnika je posle nesreće nastavilo put za Budimpeštu, dok se njih 15 drugim autobusom vratilo u Srbiju. Reč je o petodnevnom aranžmanu u Budimpešti.

– Autobus je bio ispravan, pre oko mesec dana je prošao tehnički pregled – kaže Ćalić. – Nesreća se desila  neposredno poštu su prešli granični prelaz, i svi putnici u autobusu su osigurani. Vozač je vozio brzinom od 50, 55 kilometara na sat. Mađarske vlasti su, moram da istaknem bile vrlo korektne i predusretljive, kao i naša ambasada koja je odmah ponudila svu pomoć, prenosi Informer.

Do nesreće, na oko dva kilometra od mesta Kiškunhalas, prema nezvaničnim saznanjima, došlo je jer je teretno vozilo koje je dolazilo u susret iznenada prešlo u suprotnu traku. Vozač autobusa je, kako se pretpostavlja, zbog toga izgubio kontrolu nad vozilom, i autobus je sleteo s puta i prevrnuo.

Prema svedočenju pojedinih putnika u autobusu, na mesto nesreće su brzo stigli vatrogasci koji su izvlačili putnike iz prevrnutog autobusa. Kako su objavili mađarski mediji, u ovoj nesreći je povređeno 15 ljudi, a među njima i dvoje dece.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare