MILATOVIĆ ODAO POČAST STRADALIMA U NATO BOMBARDOVANJU! „Ako se ne sećamo žrtava, ni kao naroda nas neće biti!“

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović danas je, povodom godišnjice NATO bombardovanja Murina, u kojem je 1999. godine stradalo šest civila, odao počast i položio venac na spomen obeležju žrtvama tog bombardovanja.

Milatović je u obraćanju okupljenima rekao da je na obeležavanje godišnjice NATO bombardovanja u Murinu došao prvo kao čovek, a onda kao novoizbrani predsednik Crne Gore kako bi odao počast nevino stradalim žrtvama i kako bi se na neki način izvinio u ime države Crne Gore na prethodnom „maćehinskom odnosu prema današnjem danu i velikoj žrtvi“, prenose podgoričke Vijesti.

On je dodao da je 30. april 1999. godine bio tužan dan, ne samo za murinski kraj, nego za celu Crnu Goru.

– Možda i najtužniji u našoj skorijoj istoriji. Stradali su Olivera, Miroslav, Julija, Manojlo, Vukić i Milka. Šest nevinih ljudi je stradalo. I to stradanje obavezuje na sećanje. Ako se ne sećamo naših žrtava i ako ih ne poštujemo, onda nas ni kao naroda neće biti – kazao je Milatović.

On je poručio da želi da pošalje poruku mira.

– Poruku bolje, lepše, složnije i zajedničke budućnosti. U Crnoj Gori u kojoj se nikada više ovako nešto ne sme i neće dogoditi – poručio je Milatović. 

U NATO bombardovanju Murina na današnji dan 1999. godine stradalo je šest civila, od kojih troje dece, a povređeno je osam građana, i oštećen niz objekata. U bombardovanju su stradali 14-ogodišnji Miroslav Knežević, 13-ogodišnja Olivera Maksimović, desetogodišnja Julija Brudar, kao i Vukić Vuletić (1953), Milka Kočanović (1930) i Manojlo Komatina (1927).

Vence i cveće na spomenik stradalima danas je položio i veliki broj građana Gornjeg Polimlja, dodaje RTCG. Obeležavanju godišnjice bombardovanja prisustvovali su i predsednici opstina Plav, Berane i Andrijevica, sa delegacijama iz tih gradova.

Organizatori su Eparhija budimljansko-nikšićka, porodice žrtava bombardovanja, Mesna zajednica Murino i Srpski nacionalni savet Crne Gore.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare