OTKRIVENO KO JE NA SKAJU BIO „ŠERIF“! Svedok okrivljeni na suđenju bandi Veljka Belivuka: Purković i Papić radili za klan

Nikola Spasojević, svedok okrivljeni u postupku protiv Veljka Belilvuka, Marka Miljkovića Mesara i njihove koljačke bande, kazao je juče u Specijalnom sudu u Beogradu da su sada već bivši policajci Aleksandar Purković i Goran Papić sarađivali sa vođama ovog klana.

Purković je, naime, uhapšen u novembru 2022. zbog sumnje da je od juna do oktobra te godine Belivuku i Miljkoviću odavao poverljive podatke iz sistema MUP. Što se tiče Papića, on je bio zamenik načelnika SBPOK, a osuđen je u avgustu 2022. na 16 meseci zatvora jer je u aprilu 2020. mimo procedure vratio Miljkoviću blindirani BMW, koji mu je policija zaplenila. 

Na pitanje tužioca da li su pripadnici klana Belivuk – Miljković imali veze sa predstavnicima MUP, Spasojević je odgovorio:

– Naravno, Purković je na ‘skaju’ bio ‘šerif’. On je iz Miljkovićevog kraja, bio je nešto suspendovan, pa su mu Miljković i Belivuk pomogli da se vrati u službu. Davao im je neke informacije koje samo policija može da ima. Bio je i Papić s nama, on je dolazio na stadion, u bazu, bio je ‘King’ na skaju.

Advokat Ivan Ninić, koji zastupa Sanju Mihajlović, majku ubijenog Gorana Mihajlovića, pitao je Spasojevića da li je banda imala podršku političkih struktura, a svedok je kazao:

– Ne da ja znam, ali bilo je komentara „ako Aleksandar Vulin dođe za ministra policije, možemo da pakujemo kofere i da se selimo“. 

Kad je na red za ispitivanje svedoka došao Miljković, on je prvo upitao Spasojevića ko mu je tačno rekao to za Vulina.

– Pričali ste o tome na stadionu ti i Veljko – kazao je Spasojević, a onda je počelo prepucavanje između bivših kumova.

– Da li si bio nasilan u školi – pitao je Miljković, a Spasojević je rekao:

– Tukao sam se, ako to pitaš.

– Da li si sklon laganju – nastavio je Miljković, a Spasojević mu je kratko rekao da nije.

– Da li si bio ljubomoran kada si imao devojke? Da li si išao kod psihijatra nekada – ređao je Miljković pitanja, a Spasojević mu je odgovorio:

– Lagao sam vas na stadionu da imam psihičkih problema jer mi je bilo muka od svega i hteo sam da izađem iz grupe. Tada si mi bacio 50 evra na sto i rekao mi: „Idi leči se!“ Slagao sam vas tada da bih preživeo!

Miljković je zatim podsetio Spasojevića na dane kad su radili kao obezbeđenje u klubovima, na česte tuče, pa ga je pitao da li je i tada osećao stres, a bivši kum je prokomentarisao:

– Ne kao kada smo kasapili ljude.

Mesar je u jednom trenutku podsetio Spasojevića da su mu on i Belivuk ranije pozajmljivali pare, aludirajući na to da je Nikola i postao svedok kako bi izbegao da im vrati dug.

– Jesam li ti pozajmio pare za sahranu oca – pitao je Miljković, a Spasojević je odgovorio:

– Jesi, 400 evra. U to vreme si bio u Dominikanskoj Republici sa Lazarom Kosmajcem (sin kontroverznog biznismena Dragoslava Kosmajca, koji je umro tokom epidemije korone, prim. aut.).

Obezbeđivao Rastu, vratio mu dug

Marko Miljković pitao je Nikolu Spasojevića da li je radio i privatno obezbeđenje, a ovaj je rekao:

– Jesam, čuvao sam repera Stefana Đurića Rastu.

Na pitanje da li je Rasti vratio dug, svedok je kazao:

– Jesam, 800 evra, zvao me je Dragan Sekulić, bio je vrlo neprijatan.

Inače, Rastin menadžer Dragan Sekulic, koji je promenio ime i sada se zove Vlade Georgijev, takode je optužen kao pripadnik Belivukove grupe, a na optužnici je i njegova supruga Slađana Sekulic, jedina žena u klanu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare