NESTVARNA IGRA SUDBINE! Ima nešto magično i potpuno neobjašnjivo u tom datumu: Kecmanovo čudo, bol i ponor, a onda MAGIJA PANTERA!

Verovali ili ne, treći put u istoriji mečevi Partizana koji su odigrani 25. aprila rešeni su trojkom u poslednjoj sekundi.

Sve je počelo tog 25. aprila 2010. godine u Zagrebu, kada je Dušan Kemcan čudesnom trojkom na 0,6 sekundi do kraja srušio Cibonu i doneo crno-belima titulu u regionalnoj ABA ligi. Posle 40 minuta bilo je 60:60, u produžetku je Bojan Bogdanović pogodio za 74:72, ali tu nije bio kraj iako su Zagrepčani počeli da slave. Kecman je munjevito izvedenu loptu sa svoje polovine prosledio u koš.

Na isti dan, četiri godine kasnije, kolo sreće se okrenulo i partizan je na sličan način doživeo jedan od najbolnijih poraza u svojoj istoriji. Poraz koji je gurnuo u ponor crno-bele.

U Beogradskoj areni Fajnal-for igrali su Crvena zvezda, Partizan, Cedevita i Cibona i svi su očekivali srpsko finale večitih rivala, ali hrvatski predstavnici nisu tako mislili.

Prvo je Crvena zvezda izgubila od Cibone, koja je na kraju osvojila ABA ligu, a dan kasnije (25. aprila) Partizan je poražen od Cedevite u šokantnoj završnici.

Partizan je vodio 79:78, a Milenko Tepić promašio je trojku u poslednjem napadu. Loptu je uzeo Nolan Smit i iz trka pogodio trojku za pobedu Cedevite i očaj, suze i nevericu igrača, stručnog štaba i navijača Partizana, piše Kurir.

Taj poraz imao je dugoročne posledice za beogradski klub. Ostali su bez plasmana u Evroligu i krenula je agonija i urušavanje giganta iz Humske.

Devet godina kasnije sreća se 25. aprila ponovo osmehnula Partizanu. Kevin Panter je na 0,4 sekunde do kraja utakmice postigao nestvarnu trojku za pobedu svog tima protiv velikog Real Madrida. Pobedu kojom je Partizan napravio veliki korak ka plasmanu na fajnal-for najelitnijeg evropskog takmičenja!

Okrenulo se kolo sreće, ponovo!

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare