INSTRUMENTARKA „NESTALA“ SA INTERNETA! Sestra iz Narodnog fronta koja je snimala gole žene u sali i objavljivala uživo UGASILA DRUŠTVENE MREŽE 

Medicinska sestra iz GAK „Narodni front“ koja je snimala žene tokom operacije i to objavljivala na internetu, ugasila je društvene mreže.

Medicinska sestra iz GAK „Narodni front“, koja je na TikToku objavljivala uživo sve što se dešava u operacionoj sali ove zdravstvene ustanove, nakon skandala ugasila je svoj TikTok nalog.

Prethodno se oglasila i tvrdila da je snimak iz sale nastao slučajno.

Ona je rekla da se 14 godina bavi tim poslom i da joj je najiskrenije žao što je nastao uživo prenos.

– Moje aktivnosti na Tik Toku su bile usmerene uglavnom na moju porodicu, prijatelje i na edukativni sadržaj koji ni u jednom videu nije sadržao podatke o ličnosti niti bio u suprotnosti sa medicinskom etikom. Još jednom, ponavljam da mi je duboko žao i da se iskreno izvinjavam pacijentkinji, njenoj porodici, klinici koja me hrani, svim svojim kolegama, celokupnoj javnosti – navela je instrumentarka.

Podsetimo, ova sestra je, kada je otkriven snimak, suspendovana. Osim što je objavljivala instrumente koji se koriste u sali, ona je objavljivala i kako se daje anestezija, slike mama sa bebama, čak i momenat tek izvučene bebe, neokupane, nakon carskog reza. 

Ministarka Grujičić podržala suspenziju 

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić rekla je  da niko nema pravo da snima pacijente i da zalazi u njihovu intimu, i pozdravila odluku direktora GAK-a da se medicinska sestra suspenduje.

– Zgrožena sam činjenicom da je jedan zdravstveni radnik došao na ideju da prenosi ono što se dašava u operacionoj sali na Instagramu, Tik-toku ili bilo kojoj društvenoj mreži na internetu. Lično mislim da takva osoba treba da da prođe ponovo procenu Medicinu rade da li je sposobna da radi u takvim uslovima. Pozdravljam odluku direktora Mikovića da se ona suspenduje – kazala je prof. dr Grujičić. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare