NOVI SLUČAJ NEZAKONITE UPOTREBE ORUŽJA U HERCEGOVINI Trebinjac puškom pretio komšiji i policiji 

POLICIJSKI službenici Policijske stanice Trebinje su prekjuče oko 10 časova primili prijavu da je R. H. u mestu Todorići kod Trebinja, uperio pušku u prijavioca i da se nakon toga uputio ka brdima iznad naselja Todorići.

– Odmah po primanju prijave policijski službenici su izašli na lice mesta i primetili R. H. koji se u tom trenutku oglušio o izdato naređenje policijskih službenika da odbaci oružje. On je nastavio da preti prisutnima i da beži – naveli su u PU Trebinje.

Kako je saopštila policija, R. H. je istog dana u 12.00 lišen slobode, nakon što je odbacio oružje.

Drugi pišu

O ovom događaju je obavešteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je događaj kvalifikovalo kao krivična dela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Preti dugogodišnja robija

NEVESINjAC M. K., koji je uhapšen jer je pucao iz automatske puške u dve osobe u mestu Udrežnje kod Nevesinja, osumnjičen je za krivično delo teško ubistvo u pokušaju za koje je zaprećena kazna zatvora od 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora. To su potvrdili u Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje, gde su naveli da je M. K. osumnjičen i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja.

Podsetimo, ovo je drugi slučaj upotrebe vatrenog oružja u istočnoj Hercegovini u samo nekoliko dana. Pre toga u selu Udrežnje kod Nevesinja M. K. je ispred svoje porodične kuće ispalio 30 metaka u dva brata, koja su od ranije pozanata policiji, a prvao je sreća što niko nije povređen.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare