NOVI DETALJI UBISTVA POZNATOG KRIMINALCA U ZAGREBU! Obezbeđenje mu se sklanjalo sa puta: Shvatio sam da je malo VEĆI MANGUP

„Ja sam Tomislav Sabljo. Sad ćeš da vidiš kako možemo da uđemo“. Tako mi je rekao i samo su prošli pored nas. Pretpostavio sam da poznaje vlasnika pa smo ih pustili da prođu.

Ovo je policiji ispričao jedan od članova obezbeđenja koji je u ranim jutarnjim satima čuvao ulaz u klub „Ric“ u Zagrebu kad se oko dva sata pojavio poznati kriminalac Tomislav Sabljo sa svojim društvom.

– Došao je taj Sabljo sa još tri muškarca i tri žene, a jedna je bila jako alkoholisana. Rekao sam da ne može da uđe već da sedne malo napolju, ali mi se Sabljo tada uneo u lice i rekao da „samo gledam“ i ušli su u klub – rekao je član obezbeđenja.

Drama je prema njegovim rečima nastala oko 4.30 sati.

– Čuli smo preko radio veze koju koristimo „mali bar, mali bar, mali bar “ i pojurili smo unutra jer je to značilo da imamo problem sa malim barom unutra. Kad smo stigli video smo gužvu i tuču, a čuo sam da je (član obezbeđenja Kristijan) Knego dva-tri puta glasno upozorio Sablju da spusti pištolj ili će pucati pre nego što je pucao – rekao je pripadnik obezbeđenja.

„ZAPAMTI ME DOBRO ZA SLEDEĆI PUT“

Na unutrašnjem obezbeđenju VIP lože radio je još jedan pripadnik obezbeđenja iz iste kompanije, ali je Sabljo prošao i tu prepreku.

– Došao je u VIP ložu, a pošto nije imao narukvicu rekao sam mu da ne može da uđe. Rekao mi je: „Zapamti me dobro za drugi put da me slučajno ne zaustaviš“. Ubrzo je došao vlasnik Mario Gavrić i rekao mi da je sve u redu. Shvatio sam da je u pitanju malo veći mangup.Posle nekog vremena video sam ga za stolom. Pozvao me je i pitao šta bih da popijem i pokazao mi je pištolj i rekao: „Ja inače ne pričam već samo pucam“ – navodi svedok, prenosi Kurir.

Policija je saslušala desetak pripadnika obezbeđenja i konobara koji su te večeri radili u „Ricu“, ali su samo neki od njih videli naguravanje koje se završilo kobno po Sablju.

PIŠTOLJ IŠAO IZ RUKE U RUKU

Sabljin revolver, prema svemu sudeći, prošao je kroz nekoliko ruku, među kojima su bili ljudi iz njegovog društva, ali i čuvari iz Rica i sam vlasnik kluba koji je oružje pokušao da sakrije od poznatog kriminalca.

– Neko je uzeo pištolj od Sablje i prošao je kroz nekoliko ruku i došao do mene. Ja sam ga stavio u zadnji deo pantalona, ali i meni ga je neko uzeo pa je na kraju opet završilo kod Sablja – rekao je istražiteljima Gavrić.

Jedan od svedoka je čak čuo kako Sabljo viče „gde mi je pištolj“ dok se na snimku nadzorne kamere vidi da je u jednom momentu dao pištolj Vidoviću, koji mu ga je kasnije vratio, a Knego je ubrzo otvorio vatru.

Tomislav Sabljo (41), podsetimo, ubijen je hicima iz vatrenog oružja u subotu u noćnom klubu „Ric“ nakon fizičkog sukoba više osoba. Ubijeni Sabljo hapšen je zbog krijumčarenja 16 tona marihuane, ali i paljenja automobila i uterivanja dugova.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare