NOVA BURA ZBOG MALVERZACIJA! UEFA izbacuje Juventus iz Evrope! 

Evropska kuća fudbala navodno namerava da zbaci Juventus iz evropskih takmičenja, zbog lažnih finansijskih izveštaja.

„Gazeta delo Sport“ piše da je UEFA napravila sopstvenu istragu o finansijama Juventusa, koji bi mogao da bude kažnjen zbog kršenje finansijskog fer pleja.

U septembru 2022. godine „Stara dama“ je kažnjena sa 3,5 miliona evra od UEFA zbog kršenja pravila, dok su potpisali sporazume koji su im omogućili da izbegnu plaćanje još 19,5 miliona evra.To je sve rađeno na ilegalan način i dokumenti o tome se nalaze u kancelariji javnog tužioca u Torinu.

Juventusu je oduzeto 15 poena zbog finansijskih malverzacija, pa je posle žalbe doneta nova odluka i klubu je vraćeno tih 15 poena. Odluka je doneta po žalbi u procesu suđenja zbog finansijskih malverzacija koje je Juventus radio kako bi prikazao veću kapitalnu dobit i stvorio finansijski veštački prostor za transfere i ugovore igrača.

„Stara dama“ sada ima 59 bodova i nalazi se na trećem mestu lestvice u Seriji A. Međutim, ne može da se opusti. Predmet je vraćen organima FS Italije i Federalnog suda gde će opet biti revidiran. Moguće je da se kazna opet vrati, da se ublaži, ali i da se proces otegne i da se nova presuda donese na kraju sezone. To bi značilo da će Juventus zadržati sve bodove ove sezone, izboriti Ligu šampiona i biti kažnjen oduzimanjem bodova naredne sezone.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare