Broj pripadnika sekte preminulih od izgladnjivanja u Keniji porastao na 89

Broj pripadnika kenijske sekte pronađenih u masovnoj grobnici, koji su se izgladnjivali do smrti verujući da će otići u raj, porastao je danas na 89, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Kenije Kiture Kindiki.

Kenijska policija pronašla je tela u masovnoj grobnici u šumi Šakahola na istoku zemlje gde je bilo sedište sekte Međunarodna crkva dobrih vesti, a smatra se da će broj tela najverovatnije rasti kako bude tekao proces ekshumacije, navodi Rojters.

Iz kenijskog Crvenog krsta ranije su naveli da je savetovalištu, koje je otvoreno u lokalnoj bolnici, prijavljen nestanak 112 ljudi.

Vođa sekte Pol Mekenzi, uhapšen je nakon dojave o postojanje plitkih grobova koji sadrže tela njegovih sledbenika. On je u sredu počeo štrajk glađu, preneo je AP.

Mekenzi je prethodno hapšen dva puta, 2019. godine i u martu ove godine, u vezi sa smrću dece. Oba puta je pušten uz kauciju, ali slučajevi protiv njega se i dalje vode na sudu.

Lokalni političari su apelovali da ga sud ne pusti na slobodu ovog puta, upozoravajući na širenje sekti u oblasti Malindi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare