Zvezda bolja od Cedevita Olimpije: Ivanović partijom zasenio Luku Dončića, plejmejker odigrao rekordan meč

Crvena zvezda je na sjajan način uspela da završi regularni deo ABA lige, pošto su u zaostalom meču 3. kola bili bolji od Cedevita Olimpije u Ljubljani sa 84:70 u jednoj utakmici koja nije imala rezultatski značaj ni za jednu od ovih ekipa.

Nisu ekipe imale za šta da igraju, osim za održavanje forme pred start plej-ofa, koji dolazi i brže nego očekivano, tamo će Zvezda igrati sa Zadrom, dok će Cedevita Olimpija dočekati FMP u prvim mečevima. Takođe, ovom meču je prisustvovao i Luka Dončić, bivši igrač Cedevita Olimpije, ali i veliki navijač Crvene zvezde.

Zvezda je pred ovaj meč imala nadanje da će Budućnost „saplesti“ Partizan i pomoći im da se vrate na prvo mesto pred start plejofa, što znači i prednost domaćeg terena, ali ipak Podgoričani to nisu uspeli, pa je samim tim ovaj meč ostao u domenu „prijateljske utakmice“, piše Telegraf.

Videlo se već na startu da Cedevita Olimpija i nema elan da igra košarku, praktično su se ispucavali i ništa nije moglo da im uđe u koš, dok je Nikola Ivanović u odličnom zaletu iskoristio izostanke Luke Vildoze i Fakunda Kampaca, koji nisu imali pravo nastupa zbog toga što u trenutku nisu bili u sastavu.

Ivanović je startovao odlično na početku, veoma brzo je došao do devet poena i do nekoliko ukradenih lopti, čime je dao vetar u leđa svojoj ekipi da ode na velikih 14:0 na samom početku meča.

Zvezda je potom sklonila „nogu sa gasa“, usporila je tempo i to je iskoristila Cedevita Olimpija koja se vratila u meč, prišla je na čak tri poena zaostatka tokom druge deonice, ali je potom crveno-bela ekipa ponovo otišla na dvocifrenu prednost.

Pogađala si u serijama, a najraspoloženiji je bio Nikola Ivanović.

Već na poluvremenu je Zvezda praktično i rešila pitanje pobednika, imali su 13 poena prednosti, čime su psihički dotukli Cedevita Olimpiju. Slovenačka ekipa nije ni pokušala da se vrati u meč u nastavku, nije imala ni prostora, jer je Zvezda kontrolisala tempo utakmice.

Crveno-beli su na svaki nalet tima iz Ljubljane uspevali da vrate duplom merom, pa stoga je i došlo do ovakve pobede.

Najefikasniji je bio Nikola Ivanović sa 29 poena, a na druoj strani je najbolji bio Alibegović sa 12 datih koševa.

Cedevita Olimpija – Crvena zvezda 30:43 (10:19, 20:24, 22:23, 18:18)

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare