KOBNI SELFI: Pao sa bedema tvrđave zbog fotke, pa povukao druga za sobom?! Nije jedini koji je izgubio glavu zbog toga 

Lazar Đ. (30) iz Paraćina poginuo je juče ujutru kada je pokušao da napravi selfi nakon momačke večeri, ali se tom prilikom okliznuo i pao sa bedema Petrovaradisnke tvrđave u Novom Sadu.

Prilikom pada Paraćinac je slučajno povukao i prijatelja Stefana Lj. (30), koji je tom prilikom zadobio teške povrede.

Nesreća se dogodila u subotu oko pet sati ujutru kada su mladići nakon proslave došli na novosadsku tvrđavu.

lazar đ. poginuo kada je pokušao da napravi selfi
lazar đ. poginuo kada je pokušao da napravi selfifoto: Printscreen Facebook

Proslava

– Mladići su organizovali proslavu momačke večeri jednog od njihovih drugara. Cele večeri je atmosfera bila dobra i niko se nije nadao da će na kraju večeri doći do tragedije. Grupica je odlučila da se na kraju noćnog provoda prošeta na tvrđavi – kaže izvor i dodaje:

– Smejali su se i pričali, a Lazar je u jednom trenutku kada su došli na sam rub bedema, navodno, izvadio telefon u želji da se fotografiše i da ovekoveče taj trenutak. Iz za sada nepoznatog razloga nastradali se približio na samu ivicu, ispružio ruku i krenuo da slika.

Kako objašnjava Kurirov sagovornik, tragedija se odigrala u trenutku.

– Lazar je izgubio ravnotežu, počeo da se klati i da pada, a tada je onako mahinalno povukao svog druga Stefana koji je bio tik do njega. Obojica su počela da padaju u ambis sa Petrovaradinske tvrđave – kaže izvor upoznat sa slučajem.

– Vrištali su prilikom pada, prijatelji su se u trenutku osvestili i pokušali da trče ka mestu gde su pali kako bi im pomogli. Nažalost, ovaj pad je bio koban po Lazara koji je na mestu poginuo iako su lekari Hitne pomoći pokušali reanimaciju. Njegov prijatelj povredio je kičmeni stub i grudni koš.

Stabilno

Zdravstveno stanje Stefana Lj. je teško, ali je on sada prema rečima lekara u stabilnom stanju.

– Niko od radnika tvrđave nije video kobni par prijatelja iz Paraćina, a radnici obezbeđenja rekli su da je u jednom lokalu na tvrđavi bilo gostiju u vreme kada se deila nesreća- kaže izvor.

– Telo je odvezeno na obdukciju koja će utvrditi od kojih povreda je nastupila smrt mladića. Istraga je u toku i ona će utvrditi sve detalje ove tragedije.

Prijatelji koji su kobne večeri bili s njima biće saslušani, a jedan deo Petrovaradinske tvrđave je pod video-nadzorom, pa bi ti snimci mogli da pomognu inspektorima u istrazi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare