JEDAN OD VOĐA BARSKOG KLANA PRONAĐEN MRTAV Telo Veselina Bujića otkriveno u automobulu blizu plaže

Baranin Veselin Vesko Bujić (57) u popodnevnim časovima pronađen je mrtav u automobilu u blizini sutomorske plaže Štrbina, a policija proverava okolnosti pod kojima je nastupila smrt, prenosi Blic.

Prema prvim podacima „Vijesti“, Bujićevo telo pronađeno je oko 17.30 časova.

Izvor „Vijesti“ tvrdi da se proveravaju preliminarne sumnje istražitelja da je reč o samoubistvu tog Baranina, koji ja decenijama važio za bezbednosno interesantno lice.

Nezvanični izvori saopštili su da je Bujićev sin Ognjen oko 14.30 časova alarmirao policiju…

Na mestu gde je nađen automobil u kojem je telo Bujića, u toku je policijski i uviđaj Višeg državnog tužilaštva iz Podgorice.

Baranin Veselin Bujić, decenijama je važio za jednog od navodnih vođa barskog kriminalnog klana, pa je krajem avgusta 2013. godine izašao iz spuškog zatvora nakon što je stiglo pravosnažno rešenje o amnestiji.

Bujić je bio osuđen na dve i po godine robije zbog pokušaja ubistva i podstrekivanja na ubistvo u pokušaju…

Nekadašnji bokser „Mornara“ još 90-ih je bio akter brojnih obračuna, a kasnije i meta pokušaja likvidacije u leto 2008. godine. Grupa oko Nikole Spasojevića je bila optužena da su skrivali i i koristili iznajmljeni stan, vlasništvo Safeta Kalića u Podgorici, kako bi se pripremili za ubistvo Bujića.

Likvidacija je pripremana zbog osvete Bujiću, koji je 2002. godine ranio Spasojevića ispod oka i ostavio trajne posljedice. Tu pripremu je osujetila policija, ali je optužena grupa kasnije oslobođena.

Bujićev sin Šćepan osuđen je na 20 godina robije zbog ubistva braće Ljubomira i Dejana Gojačanina u februaru 2013. godine u Baru.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare