„MAJKO, UPUCANA SAM, KRVARIM, UZMI DETE“ Ovde je upucana Lidija iz Žitišta PRED DECOM, oglasili se majka i brat: „U naručju je držala sina, a sve je videla njihova ćerkica (4)“

Dvadesetšestogodišnji Jonel V. iz sela Torak, kod Žitišta, predao se policiji nakon što se krio na jednoj farmi na periferiji sela prema Krajišniku posle stravičnog zločina kada je juče oko 18.30 časova iz lovačke puške iz neposredne blizine pucao u nevenčanu suprugu Lidiju S. (20) u nameri da je ubije a sa kojom u vanbračnoj zajednici ima troje maloletne dece.

U trenutku kada je nakon rasprave i ubeđivanja da mu se vrati, ispalio dva hica, Lidija je u naručju držala dvogodišnjeg sinčića.

– Često su se rastajali i Lidija je posle silnih tortura, pretnji i porodičnog nasilja, odlučila da se vrati kod mene, a Jonel je svakodnevno zvao i molio da mu se vrati, da će se popraviti i biti dobar prema njoj i deci – priča potresena Lidijina majka Hajnalka Redai, koju smo zatekli ispred kućerka na kraju Ulice Petru Albu.

U naručju držala sina

– Radila sam u bašti iza kuće, Lidija je bila sa bebom, pozvao je telefonom i ona je izašla na ulicu, u naručju je držala dvogodišnjeg sina i onda su se čula dva pucnja i škripa kočnica – priseća se Hajnalka stravične večeri, uz napomenu da je odmah istrčala na ulicu.

– Lidija je ležala u travi ispred kuće u lokvi krvi, dete je vrštalo, ona takođe, bila je svesna, rekla je majko, upucana sam, boli me, krvarim, ne osećam ruku, uzmi dete – kroz plač dodaje Hajnalka, ističući da je jedva smirila četvorogodišnju ćerkicu koja je sve videla jer je bila na ulici ispred kuće.

Lidija će ostati bez prsta

– Hvala Bogu, nakon duge operacija, koja je trajala više sati, ćerka je svesna, probudila se, ali ne znam u kom je stanju trenutno, ostaće bez prsta, pogođena je u ključnu kost, ima sačme u plućima i još krvari – nastavila je Hajnalka.

„Bio je problematičan“

Lidijin brat Danijel kaže da je Jonel oduvek bio problematičan, sklon tučama, krađi, nasilju i alkoholu.

– Tukao je očuha, pa je za to samo uslovno kažnjen, sestra je pobegla od njega i rekla mu više puta da neće da živi sa njim, ali on nije odustajao – priča Danijel koji je u momentu tragedije bio na poslu.

Podsetimo, zrenjaninska policija odredila je zadržavanje do 48 sati Jonelu koji će u zakonskom roku biti priveden nadležnom javnom tužiocu zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare