Vučić: „Očekujem da Ostoja Mijailović sutra uplati državi 500.000 evra koje je skupio“ 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prčao je o najaktuelnijim temama nu emisiji „Tema“ na TV Prva i pritom se dotakao i „sportske problematike“ koja najviše zanima navijače.

Vučić je ponovo pričao o aktuelnom finansijskom momentu u najpopularnijim sekcijama oba najveća Sportska društva u zemlji.

Upitan da li su Zvezda i Partizan platiti porez državi Vučić je prvo rekao da želi da pohvali TSC u Bačkoj, Čukarički i Vojvodinu, koja nije privatni klub, zahvaljujući jednom privatniku vraća sve dugove.

O „večitima“ je rekao:

– Zvezda je platila 7,3 miliona evra porez, fudbalski klub. Čestitam, to je vaša obaveza. Partizan je u veoma lošem stanju, fudbalski klub. Nadam se da će prihvatiti pomoć da se sagleda stanje njihovih finansija i da vidimo kako da pomognemo znanjem da se fiskalno konsoliduje taj klub. Desetine milione evra duga i prema državi čak. Ali smo spremni i da znanjem i na druge načine pomognemo FK Partizan jer su u veoma teškoj situaciji – rekao je Vučić.

Govoreći o Košarkaškom klubu Crvena zvezda rekao je da duguje oko 1,5 miliona za porez, a Partizan oko 7,2 miliona.

– Država tu da prašta neće ni Zvezdi ni Partizanu, mogu da se dure, ali porez moraju da plate. Kažu da su skupili 500.000 i očekujem da uplati sutra 500.000 i sukcesivno uplaćuje dok ne isplati svih 7 miliona – rekao je Vučić i dodao da očekuje da „sutra“ predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović uplati uskoro oko 500.000 evra u kasu koje su, kako je rečeno, skupljene donacijom navijača i dobrotvora kluba, i od strane članova uprave.

On je rekao da mnogo očekuje od Partizana u Evroligi, a od Crvene zvezde u fudbalu.

– Mislim da spremaju velika pojačanja i u trenerskom i drugom smislu. Partizan ušao u najboljih 8, verujem da Zvezda iduće godine može u najboljih 16 u fudbalu, ako i pogrešim, pogrešio sam ne iz loše namere – poručio je predsednik.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare