MINISTARSTVO PROSVETE OŠTRO OSUDILO POSETU KRISTIJANA GOLUBOVIĆA ŠKOLI: Zbog skandala hitno povukli OVE MERE! Pominju zloupotrebe

Bivši kriminalac i bivši učesnik rijaliti programa Kristijan Golubović danas je šokirao javnost u Srbiji koja ga je masovno osudila! On se pohvalio da je posetio jednu beogradsku školu u kojoj je snimao spot! Ministarstvo prosvete najoštrije je osudilo ovaj događaj, a kako su nam rekli naložili su hitan nadzor u OŠ „Đura Jakšić“!

Golubović je objavio na svom Instagram profilu video-snimak iz učionice koja pripada OŠ „Đura Jakšić“ na Kanarevom brdu.

– Vaš omiljeni profesor – stoji u opisu njegovoj skandaloznog snimka.

Na snimku se vide đaci koji sede na svojim mestima u učionici, a svi su obučeni u majce sa obeležjem hip-hop grupe Crni Cerak, dok Golubović sedi za katedrom. Kako su naveli zabrinuti roditelji u komentarima na društvenim mrežama on je školu posetio sa pomenutom hip-hop grupom zbog snimanja spota.

– Ovo ćemo posle da stavljamo.. To je čuvena učionica sa decom sumnjivog rasta. Ajmo jednom „helooo“ – uzviknuo je Golubović na snimku dok mu deca, odnosno đaci ove osnovne škole skandiraju.

Kristijan Golubović
FOTO: PRINTSCREEN INSTAGRAM

Direktorka ove škole Tamara Jelić nije odgovarala na pozive Kurira, a u školi su nam rekli da će doći u ustanovu popodne.

Ministarstva prosvete zatražilo je od prosvetne inspekcije da hitno izvrši nadzor u OŠ „Đura Jakšić“ u Rakovici, nakon saznanja da je u toj školi sniman spot u kome učestvuje Kristijan Golubović.

– Iako organi škole imaju pravo da autonomno donose odluke o korišćenju školskog prostora, Ministarstvo prosvete osuđuje svaku zloupotrebu školskog prostora, jer je škola mesto gde se stiču znanja i uči o društvenim vrednostima. Učionica nije mesto gde se koristi neprimeren rečnik i omalovažavanje. Škole i sve aktivnosti koje škole realizuju u okviru obrazovno-vaspitnog procesa i vannastavnih aktivnosti, su dužne da neguju i razvijaju vrednosti poštovanja, tolerancije, empatije, nenasilne komunikacije. Zaposleni su u obavezi da kreiraju podsticajno i bezbedno okruženje za neometan rast i razvoj svakog deteta – naveli su iz Ministarstva prosvete za Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare