Ključa borba Zvezde i Partizana: Ko će na čelo ABA lige? Crno-bele čekaju dva „vrela“ gostovanja, Zvezdu dva zicera i veliki derbi BEZ KAMPACA

Nikad zanimljivija košarkaška sezona u ABA i Evroligi ulazi u foto-finiš, a Crvenu zvezdu i Partizan čekaju veliki izazovi u borbi za trofeje. Prvo od brojnih „finala“ jeste bitka za prvo mesto u ABA ligi i prednost domaćeg terena u plej-ofu, gde za sada prednost ima četa Željka Obradovića.

I jedne i druge očekuju još dva meča, poslednje kolo koje se igra u ponedeljak, ali i zaostale utakmice. Partizan ima još jednu, a Zvezda još dve. Trenutno, tabela izgleda ovako:

Raspored Partizana – sve je u njihovim rukama

Crno-beli su ostvarili veliki uspeh plasmanom u Top 8 Evrolige, gde ih čeka spektakl protiv Real Madrida. Prve dve utakmice u Madridu igraju se 25. i 27. aprila, ali pre toga sve misli čete Željka Obradovića moraju da budu uperene ka abaligaškim izazovima. Prvi ih čeka na vrelom parketu dvorane „Krešimir Ćosić“ u Zadru, koliko u ponedeljak. Umeo je Zadar da ozbiljno namuči beogradske rivale – Zvezdu je šokirao u „Pioniru“, dok je Partizan pobedio dva puta u poslednje četiri godine. Stoga – oprez mora biti maksimalan ukoliko crno-beli žele da zadrže prvo mesto u ABA ligi i prednost domaćeg terena koji, znamo, ume često da bude presudan. 

Četiri dana kasnije sledi još jedan težak meč, u „Morači“ protiv Budućnosti koja sa novim-starim trenerom Petrom Mijovićem želi povratak na pobednički kolosek. Na prethodnom gostovanju u ABA u Podgorici Partizan je poražen 72:71.

Raspored Zvezde – tri pobede su imperativ, a gleda se i u crno-belo dvorište

S druge strane, Zvezda ima tri meča do kraja ligaškog dela sezone na Jadranu i neophodna su joj sva tri trijumfa ukoliko želi da ponovo zasedne na čelo, ali joj za to trena i kiks Partizana. 

Prvi meč crveno-beli igraju kod kuće protiv Splita u ponedeljak od 20 sati. Splićani se grčevito bore za mesto u plej-ofu u kojem ih, možda, čeka duel upravo sa Zvezdom. Tri dana kasnije sledi gostovanje Mornaru u Baru, što bi trebalo da bude lak zalogaj za četu Duška Ivanovića s obzirom da su Barani otpustili sve strane igrače onog momenta kada su obezbedili opstanak, te sa skromnim rosterom dočekuju goste iz Beograda. 

Treći, ujedno i najteži meč Zvezdu čeka 24. aprila protiv Cedevite u Zagrebu. Taj meč je inicijalno trebalo da bude odigran u trećem kolu, ali je odložen zbog velikog broja košarkaša zaraženih korona-virusom. Veliki problem za Zvezdu biće taj što na ovom meču neće moći da računa na pomoć Fakunda Kampaca koji nema pravo nastupa, s obzirom da se radi o utakmici s početka sezone, kada nije bio član crveno-belih, piše Sportal.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare