BLJERIM VELJA PONOVO „POBRKAO LONČIĆE“ Petković štro odgovorio na optužbe: „Najeli ste se bunika ili se pravite naivni“

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije dr Petar Petković uputio je saopštenje povodom optužbi Bljerima Velje da se Vlada Srbije meša u unutrašnje stvari tzv. „Kosova“.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Vlada Srbije je vlasna da, u skladu sa međunarodnim pravom i Ustavom Srbije, donosi političke odluke koje se odnose na celu teritoriju Republike Srbije.

Bljerim Velja je, optužujući Vladu Srbije da se meša u unutrašnje stvari tzv. „Kosova“, potpuno zamenio teze, odnosno, kako se kaže na srpskom, pobrkao lončiće, jer upravo je Priština ta koja se svojim separatističkim nastojanjima meša u unutrašnje stvari Srbije, a ne obrnuto.

U Prištini su se najeli bunika, ili se samo prave naivni. Možda gospodin Velja i njegove kolege ne poznaju međunarodno pravo i nisu svesni činjenice da Rezolucija 1244 SB UN prepoznaje Kosovo i Metohiju kao deo Srbije, ili ne shvataju da ta Rezolucija počiva na istim principima kao i argumenti kojima u Prištini danas brane teritorijalni integritet Ukrajine.

Ali, kako su govorili Latini: ignorantia juris non excusat – nepoznavanje zakona nije izgovor!

Danas se svi tako rado, baveći se Ukrajinom, pozivaju na princip nepovredivosti suvereniteta i teritorijalnog integriteta država. Pravi je čas da se isti prisete da je i Srbija međunarodno priznata suverena država, i da se međunarodno pravo na nju odnosi kao na bilo koju drugu zemlju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare