VREMENSKI OBRT! RHMZ je već izdao upozorenje: U ovim krajevima zemlje pljušti kiša, a evo gde usred aprila VEJE SNEG 

Ovog uskršnjeg podneva u većem delu zemlje smenjuju se sunčani i oblačni intervali dok umerena do jaka kiša pada na istoku Srbije i na severu Vojvodine, a na Kopaoniku već pada sneg.


Temperature su prave prolećne i kreću se od 15 do 20 stepeni. U nastavku poslepodneva sve više oblaka biće nad Srbijom, tako da će prema kraju dana i večeri biti sve češća pojava pljuskova i grmljavinom, uključujući i široko područje Beograda – kaže Đorđe Đurić, meteorolog za Telegraf.

Prema njegovim rečima, pred kraj dana i tokom večeri ponegde će biti uslova za grmljavinske oluje sa gradom i obilnim padavinama.

RHMZ već izdao upozorenje

Podsetimo, RHMZ je već upozorio na potencijalno opasno vreme u Srbiji za Uskrs.

Vremenske pojave koje su prognozirane za taj dan međutim nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti na otvorenom ili put. Dakle imajte sa sobom uvek kišobran ili kabanicu, za svaki slučaj!

Minimalna dnevna temperatura kretaće se od prosečnih 7 stepeni, dok će maksimalna dnevna iznositi skoro 20 stepeni. Sveukupno posmatrano, očekuje se promenljivo oblačno vreme koje može da uslovi snažne pljuskove praćenje grmljavinom.

Vreme naredne nedelje

Već od ponedeljka biće znatno svežije i pretežno oblačno vreme sa mestimičnom kišom. Očekuju se takođe da će biti više sunčanih perioda koje će brzo smeniti oblaci.

Tako će uz prognoziranu kišu minimalna temperatura kretati od oko 6 stepeni, dok se očekuje da maksimalna dnevna u Srbiji bude čak 17 stepeni.

Za utorak prognoza RHMZ je da će nam stići promenljivo oblačno i nestabilno vreme sa povremenom kišom, koje će takođe pratiti sunčani intervali. Minimalna temperatura biće oko 7 stepeni, maksimalna 14.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare