VEST HEM – ARSENAL Au, kakvo ludilo: Saka PROMAŠIO penal, a kazna je stigla kao protiv Liverpula 

Fudbaleri Arsenala od 15 časova gostuju ekipi Vest Hema u 31. kolu engleske Premijer lige, a tok ovog susreta moći ćete da ispratite u lajv blogu Sportala.

55′ – GOOOOOOOL! Boven je uspeo da savlada Ramzdejla i tako postigne gol za izjednačenje. Arsenal je doživeo skoro isto ono kao i protiv Liverpula. Arteta je pognuo glavu, baš kao i Saka jer su svesni da su kažnjeni za promašen jedanaesterac.

52′ – PROMAŠIO JE SAKA! Neverovatno, ali nije uspeo da pogodio ni okvir gola brzonogi napadač. Penali kao da nisu njegova šoljica čaja.

Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena.

36′ – Mora Arteta da smiri igrače. Mojes na drugoj strani želi da iskoristi taj penal koji je Benrama iskoristio. Videćemo koliko će trajati pritisak Vest Hema. Nešto slično se dogodilo Arsenalu i protiv Liverpula kada su imali 0:2, a na kraju su se „tresli“.

32′ – GOOOOOOOL! Konačno da se malo „zakuva“. Veliku grešku napravio je Gabrijel, pre svega što je napravio penal prilično nepotrebno. Posle gledanja VAR-a loptu na „kreč“ je stavio Benrama, a onda je savladao Ramzdejla. Ništa nisu imali igrači Vest Hema do ovog jedanaesterca.

10′ – GOOOOOOL! Ako se neko pita da li ćemo imati problem oko „pobednika“, sad mu je jasnije da to neće biti slučaj. Martineli je savršeno centrirao, video Edegora koji je utrčavao u kazneni prostor, a onda zatresao mrežu u stilu rasnih golgetera. Vest Hem ne zna šta ga je snašlo…

7′ – GOOOOOOL! Gabrijel Žesus je ono što je prava moć Arsenala. Posle uigrane akcije, na desnoj strani je bio Vajt koji je izbegao ofsajd, a onda uposlio Brazilca koji je sa dva metra pogodio prazan gol za veliko slavlje na startu duela.

1′ – Utakmica je počela.

Sastavi:

Vest Hem: Fabijanski, Cufal, Zuma, Kerer, Kresvel, Souček, Rajs, Boven, Paketa, Benrama, Antonio.

Arsenal: Ramzdejl, Vajt, Holding, Gabrijel, Tirni, Edegor, Parti, Džaka, Saka, Martineli i Žesus.

Uoči meča

Tobdžije u gradskom derbiju neće imati nimalo lak posao, a pritisak na njih još je veći nakon prošlonedeljnog remija sa Liverpulom (2:2), koji je Mančester siti iskoristio da lideru prvenstva priđe na svega tri boda zaostatka i do maksimuma zakuva šampionsku trku.

Ispuštena prednost od 2:0 na „Enfildu“ mogla bi skupo da košta Arsenal, čiji igrači moraju što pre da zaborave „prosuto mleko“ i uđu maksimalno skocentrisani u meč sa vrlo motivisanim rivalom.

Čekićari su sa dve pobede u poslednja tri kola malo došli do daha i “izronili” iz opasne zone, ali daleko od toga da su bezbedni jer osamnaestoplasirani Notingem Forest za njima zaostaje svega tri boda.

Tim Dejvida Mojesa svakako poseduje znatno veći kvalitet od onoga što je pokazivao u dosadašnjem delu sezone, a čini se da su počeli da ga pokazuju u poslednjem trenuku. 

Ekipa iz istočnog Londona je nakon debakla od Njukasla (5:1) uspela da se podigne i u prošlom kolu srušila Fulam (1:0), a videćemo imali snage da se ozbiljnije suprotstavi ekipi Mikela Artete, čije su šampionske ambicije sada na ozbiljnom testu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare