OKK BEOGRAD U SUPERLIGI: Poslednje kolo KLS razrešilo sve dileme 

Iako će poslednje kolo Košarkaške lige Srbije biti kompletiranu u sredu, ostalo je da se odigraju još dve utakmice, poznato je koji će klubovi nastaviti takmičenje u Superligi Srbije. To su: Vojvodina, Zlatibor, Spartak, Metalac i OKK Beograd. Oni će se pridružiti klubovima iz ABA lige – Megi, FMP-u i Borcu i formiraće grupe od po četiri ekipe. Partizan i Crvena zvezda uključiće se od polufinala, a sastavi grupa biće poznati u utorak.

Takođe, poznato je i da iz lige ispadaju Dunav i Kolubara. U direktnom okršaju klubova koji su se borili za opstanak, Novi Pazar je pred svojim navijačima pobedio Kolubaru 91:84, a meč je prelomio tek u poslednjih pet minuta.

Džordon Tejli sa 19 poena i 13 asistencija, bio je prva figura meča, pratio ga je Tarik Brunčević sa 17 poena i 6 uspešnih dodavanja. Na drugoj strani blistao je Mladen Grušanović – ubacio 23 poena – ali to nije bilo dovoljno da Kolubara slavi i spasi se.

OKK Beograd je pobedom protiv Slobode – 94:69, iskoristio kiks Dinamika u Staroj Pazovi i uhvatio poslednji voz za Superligu. Dva beogradska kluba su takmičenje završili sa istom skorom, ali su popularni Klonferi bolji u međusobnim okršajima i otišli su dalje. Nikola Topić je sa 17 poena, po šest skokova i asistencija bio motor tima iz Žućkove avlije, Filip Jović je dodao 12, dok je bolji od ostalih u Slobodi bio David Miladinović sa 14 poena.

U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezutlati: Dunav – Dinamik 92:89, Vršac – Tamiš 72:79, Mladost – Vojvodina 98:106, dok u sredu igraju Zlatibor – Čačak 94 i Spartak – Metalac.

Iz Druge lige u KLS su ušli SDP Radnički i Džoker.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare