KRIVIČNA PRIJAVA ZA MALOLETNIKE NASILNIKE Brutalno prebili vršnjake iz Atletskog kluba Sarajevo 

Crnogorska policija podneće krivičnu prijavu protiv četiri maloletnika iz Bara zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda.

Iz Uprave policije Crne Gore saopšteno je da je policija sinoć u 20.50 časova obaveštena da je u naselju Šušanj došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom više osoba.

Na lice mesta upućeni su službenici barske policije, koji su došli do saznanja da su u događaju učestvovali maloletni državljani BiH od 17 i 14 godina. 

– Oni su prijavili da su u naselju Šušanj, ispred jednog maloprodajnog objekta, fizički napadnuti od nekoliko njima nepoznatih osoba – dodaje se u saopštenju. Maloletnici su, kako se navodi, upućeni u Hitnu medicinsku pomoć Bar radi ukazivanja lekarske pomoći, nakon čega su ih zaposleni te ustanove odveli u Opštu bolnicu u Baru.

U bolnici je jednom od povređenih maloletnika konstatovana teška telesna povreda u vidu preloma nosa i vilične kosti, pa je transportovan u Klinički centar Crne Gore na dalju hospitalizaciju.

Policija je preduzela niz aktivnosti s ciljem rasvetljavanja tog događaja i identifikacije napadača, pa su identifikovali četiri maloletnika iz Bara od kojih su prikupljena obaveštenja – rekli su iz policije. 

O događaju je upoznat i tužilac za maloletnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru.

„Ovo nije prava slika Bara ni Crne Gore“

Predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović saopštila je da napad na dvojicu sportista Atletskog kluba Sarajevo u barskom naselju Šušanj, nije prava slika Bara ni Crne Gore, u koju su dobrodošli ljudi svih vera i nacija.

– Izražavam iskreno žaljenje zbog sinoćnjeg incidenta u Baru u kome su povređeni mladi sportisti iz Sarajeva i upućujem izvinjenje njima i njihovim porodicama – saopštila je predsednica Skupštine Danijela Đurović na svom Tviteru.

Ona je pozvala nadležne institucije da do kraja ispitaju ovaj slučaj i adekvatno sankcionišu počinioce.

– Vreme je da zajednički stanemo na put maloletničkom nasilju koje poprima zabrinjavajuće razmere – zaključila je Đurović.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare