Svi gledaju u kameru Xiaomi 13 Ultra: Otkriveni detalji telefona koji će biti predstavljen sa novom Lajka optikom

Posle nagađanja imamo i potvrdu kada tačno stiže novi Xiaomi telefon. Model o kome se dosta priča Xiaomi 13 Ultra premijeru će imati 18. aprila a sve oči uprte su u set sočiva koji čine glavnu kameru.

Zvaničnih informacijama o tome kako će telefon izgledati kao i detaljnih specifikacija još nema, ali se već dosta toga zna na osnovu render fotografija koje su se pojavile na mrežama.

Tako, nagađa se da će Xiaomi 13 Ultra imati dimenzije 163,2 x 74,6 x 9,57 mm bez izbočine ostrva kamere, a ukoliko i nju računamo, debljina se povećava na 15,6 mm. Dijagonala zakrivljenog AMOLED ekrana bi trebala da bude 6,7 inča, brzina osvežavanja 120 Hz.

Očekuje se da će najbolji telefon kompanije Xiaomi pokretati Snapdragon 8 Gen 2 čipset koji je rezervisan gotovo za sve trenutne flagship modele. Prema najavama, imaće bateriju od 4.900 mAh koja će se puniti snagom od 90 W žično, odnosno 50 W bežično.

Kada su u pitanju kamere izvesno je da ih i ovog puta rade u saradnji sa Lajkom. Nagađa se da je tu sistem četvorostrukih kamera, kao i da će sve biti rezolucije 50 MP. Glavna kamera će najverovatnije biti 1-inčni senzor, f/1.8 otvora blende, dok će kupcima od sekundarnih kamera na raspolaganju biti ultraširokougaoni modul, portretni telephoto senzor, kao i periskopska kamera.

U pitanju je Sony IMX858 senzor koji je već korišćen kod Honor Magic5 Pro iza telephoto portret sočiva a Xiaomi 13 Ultra će ovaj senzor koristiti za ultraširoku (sa faznim autofokusom), 3x telefoto i 5x telefoto kameru.

Cene će svakako varirati od tržišta do tržišta, ali bi trebalo da startuju od oko 840 evra za 8/256 GB, odnosno oko 900 evra za 12/256 GB konfiguraciju.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare