„Pratim Partizan, Savić mi je rekao da „još nije kraj“: Saša Đorđević pričao o crno-belima i Crvenoj zvezdi 

On je istakao i da se zalagao za to da obe srpske ekipe igraju u Evroligi dok je bio selektor

Sa košarkaškom reprezentacijom Srbije je Aleksandar Saša Đorđević napravio velike rezultate, osvojio je čak tri odličja na velikim takmičenjima, ali je došlo do razilaska. Posle epizode u Fenerbahčeu, red je došao i na novi selektorski posao – preuzeo je reprezentaciju Kine.

Đorđević je nedavno postao selektor Kine, sa kojom će učestvovati i na Svetskom prvenstvu koje je na programu ove 2023. godine u tri zemlje – Indoneziji, Filipinima i Japanu. Pored toga, Đorđević, legenda Partizana, nije mogao da ne isprati dešavanja u crno-belom klubu.

Upravo o tome je govorio i za „Večernje novosti“, gde je istakao da i dalje prati svoj bivši klub.

– Pratim stalno, mada ne mogu uvek da gledam prenose. Fantastično je sve, zaista. Posebna atmosfera je ono što uvek krasi moj klub. Pre neki dan mi čovek poslao intervju iz „Koš“ magazina iz 1990. godine kada je Partizan bio u problemu, a ja u vojsci, gde sam rekao: „Ponovo će Partizan biti veliki, ovo je samo prolazno“, jer smo imali neke probleme, povrede… Ali, ono što hoću da kažem, da meni kao partizanovcu i detetu koje je navijalo na tribinama za Kiću, Praju i ostale, znam šta je to što je raslo u staroj „Hali sportova“, pa se prenelo kasnije na „Pionir“, a evo sada i na „Arenu“ i koliko to znači igračima i ljudima – ističe Đorđević koji je otkrio i da se čuo sa Zoranom Savićem.

– Jedan Željko Obradović koji se vratio i napravio ovo, zajedno sa Zokijem Savićem, ovo je zaista fantastično. U poslednje vreme mislim da su najuspešniji tim u Evroligi. Pre nekoliko dana sam poslao poruku Zokiju Saviću: „Čestitam na top osam“, a on mi odgovara: „Sačekaj, nije ništa gotovo“. Ja mu uzvraćam: „To ti je završeno“. Sjajne su brojke, veliki je ovo rezultat. Crno-beli imaju najiskusnijeg i najboljeg trenera, koji zna da sve igrače iskoristi na pravi način i da im ne da da polete, osim kada treba da se razlete. I onako, imam utisak kada ih gledam da su se sada razleteli

Ove sezone u Evroligi, Partizan je postavio određene rekorde što se posete tiče, dok je i Crvena zvezda bila ta koja je ispunjavala Pionir. Kako ističe Đorđević, on se prvi zalagao da ove dve ekipe moraju da učestvuju u najjačem evropskom takmičenju.

– Navijači u Beogradu su, ipak, nešto posebno. To je meni dalo za pravo kada sam postao selektor Srbije da pozovem tadašnjeg prvog čoveka Evrolige i napravim predlog da i Zvezda i Partizan budu učesnici Evrolige sa A licencom i da mi to zaslužujemo. S time da je moje prvo „oružje“ koje sam sručio na sto bilo 20.000 navijača jedne nedelje, 20.000 navijača druge nedelje, koji prave atmosferu kao nigde na svetu. To je zaštitni znak jednog košarkaški jedinstvenog grada i nacije

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare