OVO ĆE BITI KRAJ ZELENSKOG! Pentagon prognozira PAD KIJEVSKOG REŽIMA, jedan FATALAN potez će OKRENUTI NAROD protiv njega, a onda…

Ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskogneće srušiti Rusi, nego njegov rođeni narod, piše u procurelim dokumentima američkog Pentagona.  

Ministarstvo odbrane Sjedinjenih Država procenjuje da je rat Rusije i Ukrajine ušao u „pat-poziciju“ i da nijedna strana ove godine neće postići značajniji napredak na frontu, zbog čega će Zelenski biti primoran da proglasi opštu mobilizaciju. To će, međutim, biti njegov kraj, tvrde američki obaveštajci.

Raste nezadovoljstvo

U jednom od tajnih dokumenata Pentagona, koje je ukrao i na internetu objavio mladi gardista ratnog vazduhoplovstva SAD Džejk Tešeira (21), navodi se da će na bojnom polju u Ukrajini u 2023. godini doći do zastoja jer ni Kijev ni Moskva ne raspolažu sa dovoljno ljudstva i tehnike kako bi rešili rat u svoju korist.

Istovremeno, kako tvrdi američko ministarstvo odbrane, malo je verovatno da će se sukob okončati mirovnim pregovorima, što znači da će se rat razvući sigurno i na 2024. godinu, a možda i duže. 

Kijev plaća ceh

U dugotrajnom sukobu sa malim šansama za pobedu ili mirovne pregovore, Ukrajina je ta koja će platiti najveću cenu

Pentagon

Takav zastoj na frontu, prema proceni Pentagona, više će odgovarati Moskvi nego Kijevu, budući da će ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski vrlo brzo morati da mobiliše „sve muškarce sposobne da nose pušku“. Zbog toga će u toj zemlji dramatično porasti nezadovoljstvo aktuelnim režimom, pa je vrlo verovatno da će narod izaći na ulice i svrgnuti Zelenskog s vlasti.

Pentagon

„U dugotrajnom sukobu sa malim šansama za pobedu ili mirovne pregovore, Ukrajina je ta koja će platiti najveću cenu. Takva pat-pozicija će primorati Kijev da sprovede potpunu mobilizaciju svoje preostale muške populacije, što će pokrenuti nezadovoljstvo i javnu kritiku režima Volodimira Zelenskog. U tom slučaju, najverovatnije je da će morati da dođe do promena u rukovodstvu zemlje“, navodi se u strogo poverljivim dokumentima procurelim iz Vašingtona.

Male šanse za pobedu

Pentagonovi obaveštajci podsećaju da su se „napori Kijeva da regrutuje civilno stanovništvo pokazali kao izrazito nepopularni među narodom“. Navodi se da ogroman deo građana već sada ne veruje da „Donbas vredi braniti po svaku cenu“, te da bi mnogi civili odbili da odu na front.

„Postoje male šanse da Ukrajina postigne neku značajniju pobedu i da tako primora Rusiju da pregovara, a postoje i šanse da Rusija napravi veliki napredak, što bi joj omogućilo da nametne svoje zahteve. Međutim, u ovom trenutku je najizglednije da će pat-pozicija potrajati, odnosno da će na kraju ukrajinski narod insistirati na smeni Volodimira Zelenskog“, smatraju u ministarstvu odbrane SAD.

Zelenski: Krećemo u kontraofanzivu

Ukrajinski predsednik najavio je u petak „skori početak kontraofanzive“, navodeći da će se Rusija suočiti sa „strašnim posledicama“ i „moćnim udarom“ vojske odane Kijevu.

Volodimir Zelenski

– Kontraofanziva počinje uskoro. Naše akcije će biti moćne. Radujemo se isporuci naoružanja koje su nam obećali naši zapadni partneri. Jedinstvo je na maksimalnom nivou, kao i pripreme za skori napad – rekao je Zelenski.

Kijev: Rusija profitirala od curenja informacija

Načelnik Glavne uprave za obaveštajne poslove ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov smatra da Rusija može najviše da dobije od „curenja“ poverljivih informacija američke vlade koji su objavljeni poslednjih dana u medijima i na društvenim mrežama.

Budanov je, u prvom intervjuu otkako su poverljivi dokumenti ministarstva odbrane SAD procureli na internet, za ABC rekao da informacioni rat te vrste nije ništa novo, ali je istakao da Rusija jedina ima korist od toga.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare