Evroliga se ogrešila o Egzuma – njegovo „kucanje“ je bolje od najboljeg, ali bar je dva puta na listi! Tu je i Luka 

I u 34. kolu Evrolige, poslednjem ligaškom, viđeno je mnoštvo dobrih poteza, a liga je izdvojila 10 za koje smatra da su obeležili rundi. Među njima su se našle i akcije dvojice košarkaša srpskih predstavnika Dantea Egzuma i Luke Mitrovića.

Zakucavanje košarkaša Crvene zvezde u utakmici protiv Fenerbahčea je zauzelo desetu poziciju, dok su se dva poteza uzdanice crno-belih na meču sa Panatinaikosom našla na listi.

Partizana je savladao grčki tim mnogo teže nego što se očekivalo, u jednom trenutku su izabranici Željka Obradvoića imali zaostatak od čak 18 poena, ali se nisu predavali do konačnog preokreta. 

Jedan od ključnih igrača koji su situaciju okrenuli u korist crno-belih bio je Dante Egzum, najefikasniji akter meča sa 18 poena i 4 asistencije.

On je u dva navrata imao fenomenalna zakucavanja, jedno od njih je završilo na šestom mestu Evroligine liste, a drugo, pomalo nezasluženo, na drugom. 

Njegovo stavljanje na poster Arturasa Gudaitisa zapalilo je atmosferu u prepunoj beogradskoj „Areni“, a njegov tim je dovelo na minus na minus tri (48:51), ali nije bilo dovoljno da bude izabrano za najbolje.

Potez kola je zakucavanje Džoša Niba, koje je izveo u pobedi Makabija nad Real Madridom. 

Nadam se da ćemo na jesen ugostiti neki NBA tim ili barem opet ići na NBA turneju, a od igrača se nadam da će doći: Milutinov, Jaramaz i Williams-Goss.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare