UPAD U SRPSKU KUĆU U ZUBINOM POTOKU Kosovski specijalci pretresali porodični dom, Kancelarija za KiM: Srpski narod po pravilu META na velike praznike

Specijalci kosovske policije upali su u domaćinstvo braće M.R. (45) i M.R. (51) u zaseoku Babudovica u opštini Zubin Potok.

Kako nezvanično saznaju „Novosti“, specijalci su pretresali porodičnu kuću braće u kojoj živi njihova majka, a patrola kosovske policije nalazi se na ulazu u ovo mesto i ne dozvoljava nikome pristup.

Meštane ovog i okolnih sela uznemirila je akcija i to na veliki hrišćanski praznik.

„Nastavak maltretiranja srpskog naroda“

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije saopštila je da je upad specijalaca u srpsku kuću u selu Babudovica, baš na Veliki Petak, nastavak maltretiranja srpskog naroda.

– Upad specijalaca ROSU u srpsku kuću u selu Babudovica u opštini Zubin Potok baš na Veliki Petak nastavak je maltretiranja srpskog naroda koji je po pravilu meta Prištine baš na velike pravoslavne praznike. Zato je Kosovska policija čekala baš Veliki petak da bi sprovodila svoju akciju? – upitali su iz Kancelarije.

Kako su ocenili, nije slučajno to što je Priština izabrala ovaj značajan pravoslavni dan da „trenira mišiće i unosi nemir i zabrinutost među Srbe i to baš na severu KIM“.

Navode da su se albanski političari u Prištini očigledno uplašili sloge koju su pokazali predstavnici Srba sa KiM na sastanku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem gde su se jasno usaglasili da će biti jedinstveni i čvrsti u nameri da ostanu na svojim vekovnim ognjištima i gde je srpski narod dobio snažnu podršku svoje države.

– Akcija s dugim cevima koju je Priština sprovela, a koja je s namerom ciljana na Veliki petak, pokazuje da srpski narod na KiM ne može u miru da obeleži ni svoje verske praznike – istaknuto je u saopštenju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare