NESREĆNA ODBOJKAŠICA JE PRIČALA SA MLADIĆEM, PA JE OTIŠLA U SMRT: Policija polako otkriva detalje koji su prethodili tragediji

Italijanska odbojkašica Julija Ituma smrtno je stradala u noći između srede i četvrtka, kada je pala kroz prozor hotelske sobe u Istanbulu.

Nesrećna odbojkašica Novare, koja je imala samo 18 godina, samo nekoliko minuta pred smrt telefonom je razgovarala sa jednom osobom. Potom je ušla u sobu koju je delila sa cimerkom španskom odbojkašicom Lusijom Varelom Gomez.

Jezivi snimak, na kojem Julija Ituma baulja hotelskim hodnikom, a potom seda pored vrata sobe, hvata se za glavu i plače uznemirio je celu Evropu.

Policija u Turskoj polako, ali sigurno sklapa kockice i čini sve da što pre odgonetne zašto i zbog čega je smrtno stradala Julija Ituma. Da li je njena smrt bila nesreća, ili je svesno oduzela sebi život.

Njena majka Elizabet juče je stigla u Istanbul i odmah je otišla na mesto tragedije.

– Ne mogu da verujem, da se ovo desilo. Kako je to moguće? Videla sam Juliju pre nekoliko dana, izašla je iz kuće, išla je autobusom u školu. Bila je veoma tiha i fina devojčica. U osnovnoj školi su otkrili njen sportski talenat – rekla je Mamadu Dijane, prijateljica njene porodice.

Policija je posle odgledanog snimka ustanovila da je Julija Ituma od 22.30 do 23.50 šetala hodnikom i sa nekim pričala telefonom. Razgovor je vodila sa mladićem iz privatnog instituta Novara. Njega je ispitala italijanska policija.

– Razgovarali smo sat vremena. Onda sam zaspao. Policija me probudila i rekla da Julije nema – kazao je on, a policija krije njegov identitet.

Julia Ituma rođena je u Milanu 2004. godine kao druga ćerka para migranata iz Nigerije. Odrasla je u naselju Bovisaska, na severnoj periferiji Milana. Živela je sa roditeljima, starijom sestrom Vanesom i mlađim bratom od 15 godina.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare