„Ne plašimo se Reala, O OVOM PARTIZANU ĆE SE PRIČATI!“ Željko Obradović najavio plej-of i izneo utiske nakon pobede nad Panatinaikosom

Šef stručnog štaba crno-belih imao je samo reči hvale o velikoj pobedi njegove ekipe i trijumfa koji je označio šesto mesto pred plej-of.

Košarkaši Partizana uspeli su da pobedom nad Panatinaikosom overe plasman u Top 8 Evrolige – 83:81.

Nakon meča, na konferenciji za medije je svoje utiske izneo Željko Obradović.

– Pre svega, želim da čestitam Panatinaikosu na vrlo dobroj utakmici. Najbitnije je da smo još jednom imali sjajnu atmosferu i želeo bih da se zahvalim svim navijačima. Zbog njih smo uspeli da se vratimo u utakmicu i dobijemo utakmicu, krenuo je Obradović i dodao:

– Osećam se veoma dobro, mislim da imamo razloga da se osećamo veoma ponosno. Nijedan drugi tim nema ovu atmosferu, ovi ljudi su izvanredni. Kada pričamo o utakmici, početak sezone je bio loš za nas, sredina decembra, pred duel sa Efesom, značila je skor 4-9. U tom momentu uspeli smo da napravimo 16-5 u poslednjih 21 utakmica. Veoma sam srećan zbog toga kako su se stvari odvile u Evroligi.

Govorio je Obradović i o uvodnom delu sezone.

– Imali smo četiri, pet utakmica koje smo mogli da dobijemo, a gubili smo sami od sebe. Verovali smo u svoje mogućnosti, došli smo do toga da imamo taj skor koji smo imali. Kada se pogleda tabela lepo je videti gde je Partizan, da je ušao među osam najboljih, a lično mislim da je to stvar svih nas koji smo unutra, kao i konekcija između igrača i ekipe. Verovali smo u sebe, ono što je evidentno jeste da smo tim koji ima najmanje igrača u rosteru od svih ostalih, koji imaju 15-20 igrača. Rekao sam igračima šta nas čeka, kakav je raspored ispred nas, ali kako su oni izneli sezonu to je neverovatno. Pričali smo već o mom stručnom štabu, koji im omogućavamo da razmišljaju samo o košarci. Njihov privatni život je uticao da izgledamo tako kako izgledamo. Ne zaboravimo da smo na početku sezone bili bez Avramovića i Smailagića, uz sve to su se nadovezale još neke povrede, pa je tu bila i smanjena rotacija. Pokušavao sam i danas da dam šansu nekim igračima, a naravno da će to u narednom periodu biti veoma važno. Nadam se da će oni to shvatiti i da ćemo nastaviti da radimo na isti način i da verujemo u sopstvene mogućnosti.

Otkrio je šef stručnog štaba crno-belih konkretnije o detaljima ovog susreta:

– Kada se pogleda i analizira, to smo pričali I na poluvremenu. Ako ti oni ubace 26 poena za četvrtinu, a ti sin a jednom faulu, to znači da nije bilo energije i želje. Vraćam se na to, faul je veliko oružje za pametne igrače. Ušli smo u utakmicu nonšalatno i neke lopte koje smo imali u rukama su ispadale. Uvek moraš da se boriš. Odnos skokova, ničije lopte, došli smo do toga da u četvrtoj četvrtini imamo 12:5 u skokovima. Dobili smo utakmicu zato što smo imali jednu dvojku ubačenu više, statistika se ovakva ne viđa često. Kada se pogleda ko je sve ostao ispod nas ima razloga da budemo zadovoljni, najbitnije je da smo šesti. O ovome će se pričati, ja sam ponosan na tu činjenicu da ćemo mi imati utakmicu ili dve ovde u plej-ofu. Imamo vremena da pričamo o tome i analiziramo ono što nas čeka u nastavku Evrolige.

– Znamo kako smo izgledali I na kom nivou trebamo da budemo u plej-ofu. Ta serija počinje za nekih desetak dana, Evroliga donosi odluku kada će početi. Do tada ima deset ili 11 dana, ja sa iskustvom koje imam nikada ne mogu da pričam unapred. Imaćemo vremena za to, nadam se da ćemo napraviti konferenciju za štampu pre toga, da vidimo u kom smo stanju i mi i Real. Zna se šta je Real Madrid, svi znamo protiv koga igramo, a sve ostalo ćemo analizirati dalje. Zakazao sam igračima sutra trening u 12 kako bismo krenuli da pripremamo Zadar, jer je nama to najvažnije. Imamo izuzetno naporan put, gde mi već u pola 7 u nedelju moramo da budemo u avionu. Računao sam da sutra odradimo trening koji će biti vezan za Zadar, jedno popodne slobodno za ručak I da probaju da se relaksiraju. Nema razloga da pričamo sada o plej-of seriji, koncetracija je na dve utakmice koje imamo u ABA ligi: Zadar i Budućnost. Ne znamo kada ćemo igrati, ali će to biti ubrzo.

Na jednoj od prethodnih konferencija trener Partizana istakao je da on i ekipa žive svoj san.

– Rekao sam to I tako se osećam, zahvaljujući navijačima živimo svoj san. Hvala im na svemu tome, znam da dolaze sa raznih strana i rekao sam da će se o ovoj sezoni pričati godinama. Daj Bože da budemo u prilici da ponovimo ovo. Energija koja dolazi sa tribina daje snagu timu i pokreće igrače. Svi oni znaju da će ovu sezonu pamtiti, jer sam bio siguran da će odziv navijača biti takav kakav je, bez obzira na neku seriju poraza u momentima kada je bilo loše. Sve ono što smo uradili je bila konekcija tima i naših navijača.

Dao je reč i o nekolicini igrača:

– Onog trenutka kad smo prestali da jurimo i da srljamo, već da igramo pametnije i damo loptu tamo gde treba da bude, tad smo I vratili utakmicu u normalan tok. Iskontrolisali smo skok neuporedivo bolje u finišu. Imamo igrače koji veruju u sebe i znaju da završavaju oni koji trebaju da završavaju. Naneli je dao tri poena, a odigrao je najbolju odbranu na Bejkonu u zadnjih par minuta. Odvojio ga je od lopte, ali je još važnije od tri poena upravo to. Menjali smo odbranu, ali je prohujalo sa vihorom. Ponavljam da je koncetracija najvažnija, bez toga ne može da se igra.

– Smailagić je dobio udarac, pokušali smo da mu pomognemo. U toku utakmice je pokušao da li može da odigra, a to je odigrao veoma dobro. Vidi se da je dobio udarac, videćemo sutra u kom je stanju. Ipak, u kakvom god da je steći će zube i igrati, takav je program ispred nas. Kada su mu svi prognozirali pauzu od 3 meseca vratio se posle 15 dana, stavio zaštitu i igrao. Hvala mu na tome, kao i svim igračima koji su nekada žrtvovali sve da bi pomogli timu. 

– Možda je trenutak da se kaže nešto i o Zeku Ledeju, koji ima najveću minutažu. Radi mnogo stvari za tim i čita igru, što je veoma važno. Rekao sam ekipi da smo stigli dovde jer smo igrali kolektivnu košarku. Utakmica se pretvorila u takvu kakva je bila iz mnogih razloga. Okrećemo se treningu već sutra, a večeras ćemo da danemo dušom.

– Avramović je ponovo dao neverovatnu energiju, kao i Madar. Oni su sposobni da odigraju pressing preko celog terena, ali to moraju da rade svi igrači. Ako jedan nije agresivan trpi cela odbrana. Pokazali smo da smo sposobni da odigramo vrhunsku odbranu na neke momente. Arsenal onoga što želimo da igramo u napadu postoji, a meni je kao treneru najdraže da igrač šutira posle dobro iskreirane situacije. Ja sam ih birao, meni je problem kada se srlja i žuri, a verujem da je cela sala videla Panterovu trojku u košu, ali je izašla. Ne možemo da pričamo o bilo čemu što je ispred nas, a da ne krenemo od odbrane, da nema lakog koša, jer je u prvoj deonici takvih bilo, a onda ne smeš da srljaš u napadu da ne bi dozvolio protivniku da ti da lak koš u kontri. O tome se radi, igrači imaju kvalitet, a oni znaju da ja u njihovu igru u napadu verujem i da što se toga tiče imaju tu vrstu slobode. To im nikada neću uskratiti jer to oni imaju, to je nesporan kvalitet.

Za kraj, ponovo je govorio o publici i atmosferi koji prave navijači Partizana:

– Oboren je rekord, a bilo bi lepo da se još jednom obori protiv Reala. To je prilika da se još više skupimo, da nas bude Grobara još više i da ponovo oborimo neki rekord. Sve smo ih već oborili. 

– Ako hoćeš nešto da napraviš moraš da imaš ambiciju. Oni pokazuju, a mi to moramo da pratimo. Moramo da verujemo I da se nadamo, ne možemo da budemo prepotentni, a idemo najboljem evropskom klubu. Van rostera je njima sada šest igrača koji mogu da igraju gde god u Evropi. Nemamo razloga da se plašimo, trebamo da vidimo u kakvom ćemo stanju biti pred početak serije, nakon čega ćemo detaljnije da pričamo. Dosta toga znamo o Realu, ali treba da znamo u kakvom će sastavu da budu u tom momentu, prenosi Sportal.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare